Δικάζεται από πόλη σε πόλη ο Παλαιοκώστας

Δικάζεται από πόλη σε πόλη ο Παλαιοκώστας

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Τα τελευταία 15 χρόνια έτρεχε από νομό σε νομό για να ξεφύγει από τα μπλόκα της Αστυνομίας. «Χτυπούσε» υποκαταστήματα τραπεζών στη Βέροια ή στην Θεσσαλονίκη και λίγες ώρες μετά τον έψαχναν στα Τρίκαλα ή στην Ευρυτανία. Τις τελευταίες ημέρες ο 45χρονος Νίκος Παλαιοκώστας περιδιαβαίνει πάλι τους νομούς, αλλά τώρα περνάει μέσα από τις αίθουσες των δικαστηρίων με τους διώκτες-φρουρούς στο πλάι του κι όχι ξοπίσω του. Την περασμένη Δευτέρα ήταν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας από το οποίο καταδικάστηκε σε καθειρξη 21 ετών για τη ληστεία της Εθνικής στην Καλαμπάκα το 1992 και για παράνομη εισαγωγή όπλων.

Χθες στην Κοζάνη το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον καταδίκασε σε κάθειρξη 8 ετών για τη ληστεία του υποκαταστήματος της Εμπορικής Τράπεζας Σιάτιστας το 1995.

Την ερχόμενη Δευτέρα θα οδηγηθεί σε δικαστήριο της Καστοριάς και την Τρίτη ολοκληρώνει τον… πρώτο κύκλο συναντήσεών του με την Δικαιοσύνη στο δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης για άλλο κακούργημα.

Την τράπεζα της Σιάτιστας είχε ληστέψει μαζί με τον καταζητούμενο αδελφό του Βασίλη (είχε καταδικαστεί με την ίδια ποινή) κι ένα ακόμη άτομο αρπάζοντας 21,5 εκατομμύρια δραχμές. Στο δικαστήριο της Κοζάνης, μέσα κι έξω απ το οποίο είχαν ληφθεί δρακόντεια μέτρα, ο Παλαιοκώστας εμφανίστηκε ήρεμος κι ατάραχος. «Δεν φοβάμαι το δικαστήριο, ούτε την ποινή», είπε. Δεν είχε δικηγόρο (όρισε το δικαστήριο), αρνήθηκε τις κατηγορίες (υποστήριξε ότι δεν συμμετείχε στη συγκεκριμένη ληστεία) και περίμενε στωικά μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία, η οποία διήρκησε περίπου μισή ώρα, για να επιστρέψει στη φυλακή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή