ΣΥΝΤΟΜΑ

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ

Οι δικαστές καταδικάζουν την έρευνα σε βάρος τριών

Τη διενέργεια πειθαρχικής έρευνας σε βάρος των τριών δικαστών που άσκησαν κριτική στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την υπόθεση του πρώην προέδρου του ανωτάτου δικαστηρίου κ. Ρωμύλου Κεδίκογλου, καταδικάζει με ανακοίνωσή της η Ενωση Διοικητικών Δικαστών. Στην ανακοίνωση γίνεται επίκληση του συνταγματικού δικαιώματος έκφρασης των δικαστικών λειτουργών στο πλαίσιο της συνδικαλιστικής τους δραστηριότητας. «Ενέργειες στο πλαίσιο αυτής της δραστηριότητας δεν είναι δυνατόν να αποτελέσουν αντικείμενο πειθαρχικής δίωξης. Διαφορετικά, με την φαλκίδευση των στοιχειωδών δικαιωμάτων έκφρασης των αιρετών εκπροσώπων των δικαστών περιστέλλονται υπέρμετρα τα ούτως ή άλλως περιορισμένα δικαιώματά τους, με σαφέστατα δυσμενείς συνέπειες για τη λειτουργία της δικαιοσύνης και των δημοκρατικών θεσμών», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Μηδενική αύξηση

Μηδενική αύξηση στα ανταποδοτικά τέλη για το 2008 αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Πειραιώς, στην πρόσφατη συνεδρίασή του. Παράλληλα αναφέρθηκε ότι με την επίτευξη της αναδιοργάνωσης των ανταποδοτικών Υπηρεσιών, που βρίσκεται σε εξέλιξη, μελλοντικά θα υπάρξει η δυνατότητα να προχωρήσει ο δήμος σε ονομαστική μείωση των ανταποδοτικών τελών. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης σημειώθηκε ότι τα ανταποδοτικά τέλη παραμένουν «παγωμένα» για δεύτερη χρονιά εν αντιθέσει με τα προηγούμενα έτη που η συνολική αύξησή τους έφτασε στο 55% «που λόγω του ετήσιου αναπροσδιορισμού οδηγεί σε πραγματική αύξηση 69,4%».

ΓΚΑΖΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ

Σε χώρο δίπλα στη ΔΟΥ

Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός αποτελούμενος από τρία γκαζάκια και μερικά λίτρα καύσιμα εντοπίστηκε χθες το πρωί στον ακάλυπτο χώρο, δίπλα στη ΔΟΥ Καλλιθέας, επί της οδού Θησέως 191. Ο μηχανισμός ήταν κρυμμένος μέσα σε νάιλον σακούλα και είχε ενεργοποιηθεί από τους δράστες αλλά για -τεχνικούς λόγους- δεν εξερράγη. Η αστυνομία ειδοποιήθηκε από υπαλλήλους αλυσίδας τροφοδοσίας, που στεγάζεται στο ίδιο κτίριο, και ειδοποιήθηκε το τμήμα εξουδετέρωσης εκρηκτικών για να παραλάβει το «εκρηκτικό πακέτο».

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ 43ΧΡΟΝΟΥ

Δράστης ο γιος της συζύγου του

Συνελήφθη χθες το βράδυ ο φερόμενος ως δράστης για τον τραυματισμό 43χρονου που σημειώθηκε στην οδό Θουκυδίδου στον Αγ. Δημήτριο το πρωί της ίδιας ημέρας. Ο συλληφθείς είναι γιος της συζύγου του θύματος, από τον πρώτο της γάμο και οι λόγοι της επίθεσης, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι προσωπικές διαφορές. Οπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα στοιχεία, ο δράστης χτύπησε το κουδούνι του 43χρονου, ο οποίος βγήκε στο μπαλκόνι για να συνομιλήσει και ο νεαρός τον πυροβόλησε μια φορά, τραυματίζοντάς τον στο λαιμό. Το θύμα νοσηλεύεται στο Ασκληπιείο εκτός κινδύνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή