«Δεν πάει άλλο», λένε οι δικηγόροι

«Δεν πάει άλλο», λένε οι δικηγόροι

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περιπέτεια που μοιάζει με Οδύσσεια θυμίζει η απονομή δικαιοσύνης στην Αθήνα, όπως προκύπτει από την εικόνα που περιέγραψε χθες ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Υποθέσεις που αργούν να εκδικαστούν, αποφάσεις που δεν εκδίδονται, οργανικά κενά αλλά και διαφθορά συνθέτουν ένα σκηνικό, στο οποίο αμφισβητείται ακόμα και η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης.

Οπως υποστήριξε ο κ. Δημ. Παξινός κατά τη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου «οι περισσότεροι κάνουν καλά τη δουλειά τους. Ωστόσο, υπάρχουν μερικοί δικαστές που δεν δικάζουν, δεν λαμβάνουν αποφάσεις και γι’ αυτούς δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Ακόμα και σε αποχή μπορεί να προχωρήσουν όλοι οι δικηγορικοί σύλλογοι της χώρας αν δεν λυθεί το ζήτημα». Από τα στατιστικά στοιχεία προκύπτει ότι:

ΒΑπό τις 143.229 προσδιορισθείσες υποθέσεις σε όλες τις διαδικασίες Μονομελούς και Πολυμελούς Πρωτοδικείου από τον Σεπτέμβριο του 2006 έως τον Σεπτέμβριο του 2007, μόλις οι 55.467 συζητήθηκαν, δηλαδή ένα ποσοστό 38,72%.

ΒΑντίστοιχα, από τον Σεπτέμβριο του 2005 έως τον Σεπτέμβριο του 2006 από τις 131.280 προσδιορισθείσες συζητήθηκαν 59.335 υποθέσεις, δηλαδή ένα ποσοστό 45,20%.

ΒΣτο πρωτοδικείο Αθηνών υπάρχουν 72 οργανικά κενά που πρέπει να καλυφθούν.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ενωσης Εισαγγελέων και Δικαστών κ. Δημ. Κυριτσάκης αντιδρώντας στις θέσεις του προέδρου του ΔΣΑ τόνισε ότι «ο πρόεδρος το βλέπει αδειανό το ποτήρι και θα δημιουργήσει μια εικόνα άδικη για τους δικαστικούς λειτουργούς».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή