Για λάθος στον χάρτη μιλάει η εταιρεία

Για λάθος στον χάρτη μιλάει η εταιρεία

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε λανθασμένη χαρτογράφηση της περιοχής, από την Υδρογραφική Υπηρεσία, οφείλεται το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου «Sea Diamond», τον περασμένο Απρίλιο στη Σαντορίνη, σύμφωνα με τους εκπροσώπους της πλοιοκτήτριας εταιρείας Louis Hellenic Cruises οι οποίοι παρουσίασαν χθες νέα στοιχεία για την πορεία του μοιραίου σκάφους. Ωστόσο, δεν απαντήθηκε πειστικά το ερώτημα, γιατί συνέβη το ατύχημα μόνο στο συγκεκριμένο σκάφος και τα εκατοντάδες άλλα που πλέουν στην περιοχή δεν αντιμετώπισαν ποτέ προβλήματα;

Στελέχη της εταιρείας ανέφεραν ότι από μετρήσεις που έγιναν από την εξειδικευμένη εταιρεία «ΑΚΤΙ ENGINEERING» προέκυψε ότι ο ύφαλος στον οποίο προσέκρουσε το κρουαζιερόπλοιο βρίσκεται 131 μέτρα από την ακτή κι όχι μόνο 57 μέτρα, όπως εσφαλμένα αποτυπώνεται στον επίσημο ναυτιλιακό χάρτη. Επίσης στο σημείο που έγινε η πρόσκρουση το βάθος της θάλασσας παρουσιάζεται να είναι 18 ώς 22 μέτρα κι όχι 5 μέτρα, όπως είναι στην πραγματικότητα. «Από αυτά προκύπτει ότι με βάση τον εν λόγω χάρτη, η πορεία που ακολούθησε το κρουαζιερόπλοιο κατά την προσέγγισή του στο υποδειχθέν σημείο πρόσδεσης στη Σαντορίνη ήταν απόλυτα ασφαλής», αναφέρθηκε από τους εκπροσώπους της εταιρείας.

Μάλιστα, όπως τονίσθηκε, για τα νέα στοιχεία ενημερώθηκαν σχετικώς όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες. Οσον αφορά τους χάρτες της Υδρογραφικής Υπηρεσίας, κύκλοι του Λιμενικού ανέφεραν στην «Κ» ότι αυτοί ενημερώνονται και διορθώνονται συχνότατα και πάντοτε γίνονται οι σχετικές ανακοινώσεις.

Να σημειωθεί ότι εάν δικαιωθεί η πλοιοκτήτρια εταιρεία βάσει των νέων στοιχείων, τότε δεν υποχρεούται να πληρώσει τα πρόστιμα που τις υπεβλήθησαν από το ΥΕΝ ενώ οι ασφαλιστικοί οργανισμοί θα στραφούν με αγωγές κατά του Ελληνικού Δημοσίου διεκδικώντας αποζημιώσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή