Αντιδρούν στη λειτουργία ξενώνα αποασυλοποίησης

Αντιδρούν στη λειτουργία ξενώνα αποασυλοποίησης

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Μαύρες σημαίες και λουκέτα «κλειδώνουν» για μια ακόμη φορά το δικαίωμα αποασυλοποίησης ψυχικά ασθενών, η ιστορία με τις αντιδράσεις κατοίκων στη δημιουργία ξενώνων επαναλαμβάνεται.

Ο κοινωνικός αποκλεισμός των ψυχικά ασθενών ατόμων τούτη τη φορά (μετά τη Θεσσαλονίκη) προέρχεται από την ακριτική Αλεξανδρούπολη όπου οι κάτοικοι της Μαΐστρου αντιδρούν στη λειτουργία ξενώνα μέσα στο κέντρο του οικισμού. Η διαμαρτυρία άρχισε πριν από 20 ημέρες όταν ο ψυχιατρικός τομέας του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης νοίκιασε ένα κτίριο στην πλατεία του οικισμού για να δημιουργήσει ξενώνα βραχείας παραμονής και ένταξης στο κοινωνικό σύνολο ατόμων που βρίσκονται στο στάδιο της αποθεραπείας. Οι προετοιμασίες για τη σταδιακή εγκατάσταση των ασθενών ξεσήκωσαν τους κατοίκους του οικισμού έβαλαν λουκέτο στην κεντρική είσοδο, τοποθέτησαν πανό και σήκωσαν μαύρες σημαίες στην αυλή, αντιδρώντας στην «υποβάθμιση της Μαΐστρου».

«Αφουγκραζόμαστε τις ανησυχίες της τοπικής κοινωνίας ωστόσο θέλουμε να αντιληφθούν ότι σε πολλές πόλεις λειτουργούν ήδη ξενώνες χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα συμβάλλοντας με επιτυχία στην αποκατάσταση εκατοντάδων ασθενών αλλά και στην ενίσχυση της οικονομικής και πολιτιστικής ζωής της κοινότητας όπου είναι εγκατεστημένοι», επισήμανε από την πλευρά του ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης κ. Αθανάσιος Μπόντης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή