ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΥΠΟΘΕΣΗ SΙΕΜΕΝS

Τη Δευτέρα συμπληρωματικό αίτημα εξέτασης μαρτύρων

Τη Δευτέρα αναμένεται να αποσταλεί επισήμως συμπληρωματικό αίτημα του εισαγγελέα Πρωτοδικών, Παναγιώτη Αθανασίου, που διερευνά την υπόθεση της Siemens, προς τις Αρχές της Γερμανίας και της Ελβετίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη οι δικαστικές αρχές της Ελλάδας έχουν επικοινωνήσει ατύπως με τις γερμανικές αρχές, στις οποίες έχουν υποβάλει συμπληρωματικό αίτημα, προκειμένου να εξεταστούν ως μάρτυρες άτομα που είναι κατηγορούμενοι ενώπιον της γερμανικής Δικαιοσύνης για την υπόθεση της Siemens. Επίσης, οι Ελληνες εισαγγελείς ζητούν να τεθούν υπ’ όψιν τους όλα τα πειστήρια που έχουν συγκεντρώσει για την υπόθεση οι γερμανικές και οι ελβετικές δικαστικές αρχές. Κατόπιν αυτών, δεν είναι βέβαιον ότι οι τρεις Ελληνες εισαγγελείς που διερευνούν την υπόθεση Siemens στη χώρα μας θα μεταβούν άμεσα στη Γερμανία και στην Ελβετία, καθώς η συγκέντρωση των πειστηρίων και η αποδοχή του συμπληρωματικού τους αιτήματος απαιτεί χρόνο.

Η ΠΟΡΕΙΑ τησ ΥΓΕΙΑΣ τησ κ. Μ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ

Σταθερή βελτίωση

Αισιόδοξοι εμφανίζονται οι γιατροί για την εξέλιξη της πορείας της υγείας της πρώην υπουργού Παιδείας Μαριέττας Γιαννάκου, η οποία συνεχίζει να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», μετά τον ακρωτηριασμό του δεξιού κάτω άκρου στον οποίο υπεβλήθη την περασμένη Τετάρτη. Η κ. Γιαννάκου ανακτά σταδιακά τις αισθήσεις της, ενώ από χθες οι γιατροί επιχειρούν να αποσυνδέσουν την ασθενή από το μηχάνημα υποστήριξης της αναπνοής. Οπως δήλωσε χθες ο πρόεδρος του νοσοκομείου, Ανδρέας Μαρτίνης, η ασθενής είναι καλύτερα και η κατάσταση της υγείας της βελτιώνεται πιο γρήγορα από όσο αναμενόταν.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ

Προκήρυξη διαγωνισμών

Στην κατασκευή τριών νέων, σύγχρονων και υψηλών προδιαγραφών φυλακών προχωρεί το υπουργείο Δικαιοσύνης στο πλαίσιο αποσυμφόρησης και εκσυγχρονισμού του σωφρονιστικού συστήματος. Ηδη, δημοσιεύθηκε η προκήρυξη του διαγωνισμού για τη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, τεχνική διαχείριση και συντήρηση των νέων καταστημάτων κράτησης, με βάση τα προγράμματα των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), στην Αττική, στον Αγιο Ιωάννη του δήμου Σαρωνικού Κορινθίας, Κεντρική Μακεδονία, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, και Θεσσαλία στην Κασσαβέτεια Βόλου. Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής είναι η 18η Απριλίου 2008.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ

Λόγω απεργίας λιμενεργατών

Την αδυναμία πολλών εταιρειών που διαχειρίζονται επικίνδυνα απόβλητα να αντεπεξέλθουν στο έργο τους, εξαιτίας της απεργίας των λιμενεργατών, επισημαίνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιρειών Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑΣΕΠΠΕ). Οπως υποστηρίζει, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις του χώρου δεν διαθέτουν μεγάλους χώρους προσωρινής αποθήκευσης, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν τις συμβαλλόμενες επιχειρήσεις. Ο ΠΑΣΕΠΠΕ εκφράζει τον φόβο πως η κατάσταση αυτή θα οδηγήσει τις επιχειρήσεις σε ανεξέλεγκτη απόρριψη επικινδύνων αποβλήτων, επιβαρύνοντας σημαντικά τη ρύπανση του εδάφους και του υδροφόρου ορίζοντα.

ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΟΣΕ

Ακύρωση δρομολογίων

Προβλήματα θα αντιμετωπίσουν οι επιβάτες του ΟΣΕ από αύριο λόγω των στάσεων εργασίας που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών για τη Δευτέρα και την Τρίτη αλλά και τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη. Από αύριο καταργείται στην αμαξοστοιχία 604 Αθήνα-Αλεξανδρούπολη το σκέλος Θεσσαλονίκη- Αλεξανδρούπολη, ακόμη η 309 Καλαμάτα-Κιάτο, οι διεθνείς 444/445 Θεσσαλονίκης-Κωνσταντινούπολης-Θεσσαλονίκης και οι κλινάμαξες 504 με προορισμό τη Σόφια θα τερματίσουν στη Θεσσαλονίκη. Τη Δευτέρα και την Τρίτη καταργούνται οι περισσότερες επιβατικές αμαξοστοιχίες συμπεριλαμβανομένων και των διεθνών 444/445. Στο τμήμα της ελληνικής διαδρομής καταργούνται οι 334/335, 462/463, 360, 361, 362, 363 και οι επιβάτες των 335, 463, 461 θα προωθηθούν στον προορισμό τους με λεωφορεία του Οργανισμού. Την Τετάρτη, ημέρα της 24ωρης απεργίας θα κυκλοφορούν μόνο οι οριζόμενες αμαξοστοιχίες κοινωνικών αναγκών. Για περισσότερες πληροφορίες το επιβατικό κοινό μπορεί να επικοινωνεί με το κέντρο τηλεφωνικής εξυπηρέτησης του ΟΣΕ 1110 ή με τους κατά τόπους σιδηροδρομικούς σταθμούς.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΟΤΑ, ΝΟΜΑΡΧΙΕΣ

Αφαίρεση εμποδίων για ΑμΕΑ

Τα κλαδιά των δένδρων που εμποδίζουν την όδευση και εκθέτουν σε κίνδυνο πεζούς θα πρέπει να κόψουν οι δήμοι, αλλά και να αφαιρέσουν διαφημιστικές πινακίδες που εμποδίζουν την ελεύθερη πρόσβαση πολιτών με προβλήματα αναπηρίας. Αυτές -μεταξύ άλλων- είναι οι οδηγίες που στάλθηκαν χθες από τον υφυπουργό Εσωτερικών κ. Αθ. Νάκο σε όλους τους ΟΤΑ, τις νομαρχίες, αλλά και τις περιφέρειες της χώρας προκειμένου να αφαιρεθούν άμεσα όλα τα εμπόδια που βρίσκονται σε κοινόχρηστους χώρους και δυσκολεύουν τη ζωή και τη κίνηση των ΑμΕΑ αλλά και των μικρών παιδιών και των γερόντων. Ο κ. Νάκος ζήτησε από τους αρμοδίους να φροντίσουν τη συντήρηση των πεζοδρομίων ώστε να ελευθερωθεί η όδευση ακόμη και σε χώρους που έχουν δοθεί για χρήση τραπεζοκαθισμάτων.

ΟΔΗΓΟΙ ΠΡΟΣΟΧΗ, ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ

Από Βάρη έως Βουλιαγμένη

Την προσοχή όσων οδηγών κινηθούν την επόμενη εβδομάδα στην παραλιακή λεωφόρο, από τον κόμβο Βάρης (Πηγαδάκια) έως τη λίμνη Βουλιαγμένης επισείει το ΥΠΕΧΩΔΕ. Στο συγκεκριμένο τμήμα της λεωφόρου πρόκειται να πραγματοποιούνται κάθε βράδυ (από τις 22.00 έως τις 06.00 της επομένης) και έως την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου εργασίες διαγράμμισης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή