Επαιρνε «μίζες» από προμηθευτές του Στρατού

Επαιρνε «μίζες» από προμηθευτές του Στρατού

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ υπολογίζονται τα χρήματα που επί τριετίας εισέπραττε ως «μίζες» ο αντισυνταγματάρχης του στρατού ξηράς Αντ. Σ., που συνελήφθη από αστυνομικούς της Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων της ΕΛ. ΑΣ. Ο αξιωματικός, που σημειωτέον είναι αδελφός δημοσιογράφου που ενεπλάκη στην υπόθεση Ζαχόπουλου, ήταν από το 2004 διοικητής του Τυπογραφείου του Στρατού (ΤΥΕΣ) και ως εκ τούτου αρμόδιος για την έγκριση δαπανών σχετικές με την αγορά χαρτικής ύλης και εκτυπωτικών μηχανών, ενώ της δικαιοδοσίας του άπτονταν δράσεις και δαπάνες που αφορούσαν τη συντήρηση κτιρίων του Στρατού. Ο αντισυνταγματάρχης συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, τη στιγμή που παραλάμβανε από επιχειρηματία, προμηθευτή του Στρατού, ποσό ύψους 12.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα που νωρίτερα είχαν προσημειωθεί από αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής. Η δράση του αντισυνταγματάρχη αποκαλύφθηκε έπειτα από καταγγελία προμηθευτή του Στρατού, ιδιοκτήτη τυπογραφικής επιχείρησης, από τον οποίο ο κατηγορούμενος απαιτούσε και εισέπραττε συστηματικά υπέρογκα χρηματικά ποσά, τέτοια που πλέον η συνεργασία του επιχειρηματία με τον Στρατό ήταν ασύμφορη! Μιλώντας για το θέμα αξιωματικοί της Ασφάλειας έλεγαν χθες ότι «ο δράστης ουσιαστικά καθιστούσε τον εαυτό του συνεταίρο των προμηθευτών, απαιτώντας από αυτούς ποσοστό επί του τζίρου που κυμαινόταν μεταξύ 18 και 39%». Από την προανάκριση προέκυψε επίσης ότι τον περασμένο Δεκέμβριο ο Αντ. Σ. αρνούνταν να εξοφλήσει έτερο προμηθευτή του Στρατού εάν προηγουμένως ο τελευταίος δεν του κατέβαλλε ως «δώρο» 20.000 ευρώ!

Είχε συστήσει εταιρείες

Για τη νομιμοποίηση των χρημάτων που εισέπραττε εκτιμάται ότι είχε συστήσει εταιρείες στο όνομα συγγενικών του προσώπων, ενώ φέρεται να έχει επενδύσει ιδιαιτέρως μεγάλα χρηματικά ποσά σε ακίνητα, τόσο εντός όσο και εκτός Αττικής. Χθες, με απόφαση του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού ο αντισυνταγματάρχης απαλλάχθηκε των καθηκόντων του, ενώ διετάχθη ΕΔΕ για την επιβολή διοικητικών κατ’ αρχήν και ποινικών εν συνεχεία κυρώσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή