Από την «Caramela» στις… «Μούσες»

Από την «Caramela» στις… «Μούσες»

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η απόπειρα δολοφονίας, τέλη Οκτωβρίου, του ιδιοκτήτη του κέντρου «Caramela» Γιάννη Βουτυράκου, έναντι συμβολαίου θανάτου αξίας 30.000 ευρώ και η ισχυρή έκρηξη βόμβας (αρχές Μαρτίου) στο νυχτερινό κέντρο «Μούσες» αποκαλύπτουν σχέσεις εξάρτησης και διαπλοκής μεταξύ υποκόσμου και επιχειρηματιών της νύχτας. Της εκρηκτικής νύχτας της λεωφόρου Συγγρού… Τα δύο περιστατικά φαίνεται να συνδέονται άρρηκτα μεταξύ τους, όπως και με ορισμένους εκ των πρωταγωνιστών των πρόσφατων επεισοδίων στον αιματηρό πόλεμο των νονών της νύχτας. Στη δικογραφία για την υπόθεση του «Caramela» περιλαμβάνονται τα ονόματα περισσοτέρων από 9 ατόμων, ιδιοκτητών νυχτερινών κέντρων, γνωστών στο χώρο της νύχτας «μπράβων» ακόμα και αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, ο καθένας από τους οποίους φαίνεται να διαδραματίζει διακριτό ρόλο στα γεγονότα.

Εντολή εξόντωσης

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Οκτωβρίου στο υπόγειο του νυχτερινού κέντρου «Caramela», όπου οι ιδιοκτήτες του οδήγησαν τον 31χρονο επίδοξο δολοφόνο, υπαξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού Χρήστο Λουκόπουλο για μια άτυπη, on – camera, ανάκριση. Νωρίτερα, τον είχαν εντοπίσει να κινείται ύποπτα σε παράδρομο της λεωφόρου Συγγρού και είχαν καταφέρει να τον ακινητοποιήσουν με τη συνδρομή γεροδεμένων υπαλλήλων του καταστήματος. Ο Λουκόπουλος ομολόγησε (όπως προκύπτει από τη δικογραφία) ότι την εντολή εξόντωσης του Βουτυράκου έδωσε έτερος επιχειρηματίας της λεωφόρου Συγγρού και ιδιοκτήτης του νυχτερινού κέντρου «Μούσες», Μπάμπης Λαζαρίδης.

Το παρασκήνιο ήθελε τον Λαζαρίδη να έχει υποστεί σοβαρό πλήγμα (οικονομικό και γοήτρου) από τη φυγή του καλλιτεχνικού διευθυντή και της υπεύθυνης λογιστηρίου από τις «Μούσες» με προορισμό το ανταγωνιστικό «Caramela», καθώς το μεν πρώτο είχε πλέον αναδουλειές ενώ το άμεσα ανταγωνιστικό λειτουργούσε κάθε βράδυ με αρκετή επιτυχία. Ο Λουκόπουλος ομολόγησε ενώπιον του Γιάννη Βουτυράκου ότι η εντολή που είχε λάβει ήταν να τον πυροβολήσει με μια σφαίρα στο κεφάλι και τρεις στο στήθος με όπλο που του είχε προμηθεύσει ένας εν ενεργεία αστυνομικός! Ο τελευταίος φέρεται να διατηρεί στενές σχέσεις με τον έγκλειστο, σήμερα, στις φυλακές Τρικάλων «αρχινονό» του Χαϊδαρίου, εκτελώντας χρέη πληροφοριοδότη για λογαριασμό του.

Οι διασυνδέσεις του 47χρονου κακοποιού με αστυνομικούς της Ασφάλειας βρίσκονται στο μικροσκόπιο της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων και σύμφωνα με πληροφορίες προκύπτουν επιβαρυντικά στοιχεία για δύο ακόμα αστυνομικούς που ενεπλάκησαν στον πόλεμο μεταξύ των αντίπαλων ομάδων εκβιαστών. Η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης «Caramela» εκκρεμεί στην Εισαγγελία Αθηνών (προφυλακίστηκε ο υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού).

Μήνυμα ισχύος

Σε αυτή ωστόσο μοιάζει να προστέθηκε ένα ακόμα επεισόδιο: η ισχυρότατη έκρηξη βόμβας στην είσοδο του νυχτερινού κέντρου. ..«Μούσες» ξημερώματα της 4ης Μαρτίου. Ο εκρηκτικός μηχανισμός που κατεδάφισε την πρόσοψη του κέντρου, του παρακείμενου στριπτιτζάδικου και των γύρω κτιρίων αποτελείτο από 5 κιλά δυναμίτιδας, όσα περίπου και αυτός που εξερράγη τα ξημερώματα της Τετάρτης στην Ελευσίνα. Ατομα του περιβάλλοντος Λαζαρίδη μετά το συμβάν μιλούσαν για ενέργεια αναμενόμενη από «βαλτούς» που θέλησαν με τον τρόπο αυτό να στείλουν ένα μήνυμα ισχύος στον Λαζαρίδη και το περιβάλλον του. Κάποιοι άλλοι, που παρακολουθούν τα δρώμενα στον χώρο της νύχτας αφήνουν όμως ανοιχτό και το ενδεχόμενο πίσω από την έκρηξη στο νυχτερινό κέντρο «Μούσες» να βρίσκεται ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή