ΣΥΝΤΟΜΑ

4' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΚΑΒ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Διατάχθηκε Ενορκη Διοικητική Εξέταση

Ενορκη Διοικητική Εξέταση διέταξε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας για τη διερεύνηση της υπόθεσης, μετά το πρόσφατο πόρισμα Επιθεωρητή Υπηρεσιών Υγείας του γραφείου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με το οποίο, «συνδικαλιστές» του ΕΚΑΒ Μακεδονίας κάνουν επιλογή των περιστατικών που καλούνται να εξυπηρετήσουν. Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΕΚΑΒ, η υπόθεση αφορά το 2006, οπόταν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Μακεδονίας είχαν αποφασίσει να απέχουν από τη διακομιδή χρονίων περιστατικών (αιμοκαθάρσεις, προγραμματισμένα ραντεβού ή εξιτήρια ασθενών που δεν μπορούν να μετακινηθούν με οικεία μέσα) εξαιτίας των ελλείψεων προσωπικού. Μάλιστα, οι δικαστικές αρχές είχαν δικαιώσει στο συγκεκριμένο ζήτημα τους εργαζομένους όταν εκδικάστηκαν τα σχετικά ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει το υπουργείο Υγείας. Σήμερα, η κατάσταση έχει αμβλυνθεί, αφού πολλές διακομιδές χρονίων περιστατικών πραγματοποιούνται από ασθενοφόρα νοσοκομείων.

ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΣΘΩΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ

Αγνοια δηλώνει ο Σουφλιάς

«Παντελή άγνοια» είχε, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΧΩΔΕ, ο Γιώργος Σουφλιάς, για το γεγονός ότι πριν από έναν μήνα η Κτηματολόγιο Α.Ε. μίσθωσε ακίνητο ιδιοκτησίας τoύ μηχανικού του, Νίκου Μεταξά, στην Ανάβυσσο για τη στέγαση του τοπικού κτηματολογικού γραφείου. Συγκεκριμένα, το ακίνητο ανήκει σε εταιρεία του κ. Μεταξά, την ίδια που πέρυσι είχε πάρει με απευθείας ανάθεση έργο του ΥΠΕΧΩΔΕ. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το εν λόγω κτίριο μισθώθηκε, έπειτα από εισήγηση τριμελούς επιτροπής στελεχών τής Κτηματολόγιο Α.Ε., καθώς αφενός εξασφάλιζε τον απαιτούμενο χώρο κι αφετέρου η τιμή του ενοικίου ήταν συμφέρουσα (σ.σ. 2.000 ευρώ). Οπως τονίζεται, «η μοναδική νόμιμη συνεργασία με το υπουργείο τού κ. Μεταξά έγινε πέντε μήνες πριν ανακύψει το θέμα με την οικοδομή στο Θυμάρι».

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

Οχι στα οχήματα σε εθνικούς δρυμούς

Ασπίδα προστασίας στα δάση με υπουργική απόφαση του κ. Πρ. Παυλόπουλου, με την οποία απαγορεύεται πλέον η κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς και η παραμονή εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς και «ευπαθείς» περιοχές μέχρι τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου σε ημέρες και ώρες που θεωρούνται επικίνδυνες. Ιδιαίτερη σημασία έχει ότι στο σκεπτικό της απόφασης γίνεται αναφορά στην εμπειρία του περσινού δραματικού καλοκαιριού και προτείνεται όπως οι γενικοί γραμματείς Περιφερειών να εξουσιοδοτούν τα Συντονιστικά Νομαρχιακά Οργανα, προκειμένου να αποφασίζουν την εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης κατά την εκτίμηση και την κρίση τους. Εφεξής λοιπόν, και μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, καλό είναι όλοι να συμμορφωθούν με την απαγόρευση που μόνον στόχο έχει να περιορίσει τη δράση επίδοξων εμπρηστών.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΟΡΝΟΓΑΦΙΑ

«Στη δημοσιότητα τα ονόματα»

«Να δίνονται στη δημοσιότητα τα στοιχεία ατόμων που εμπλέκονται σε κοινωνικά εγκλήματα, όπως το πρόσφατο κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας», ζήτησε ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Σωτ. Χατζηγάκης από τους εισαγγελικούς λειτουργούς. «Τις ημέρες αυτές συνελήφθησαν πολλά «ευυπόληπτα» άτομα που συμμετείχαν σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας, χωρίς όμως να γίνουν γνωστά τα ονόματά τους, αλλά και τα πρόσωπά τους, παρά το γεγονός ότι, όπως είναι προφανές, τούτο ήταν επιβεβλημένο για την προστασία του κοινωνικού συνόλου», επισήμανε ο υπουργός χθες στη Βουλή. «Η κοινωνία μας και η κοινή γνώμη γενικότερα, έχει ανάγκη να προστατευθεί από ειδεχθή εγκλήματα που στρέφονται κυρίως εναντίον της», είπε διευκρινίζοντας ότι μετά την ψήφιση του του ν. 3625/2007, είναι επιτρεπτή η δημοσιοποίηση των στοιχείων των εμπλεκομένων.

ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΜΜΕ

Μίλησαν στελέχη κομμάτων στη Βουλή

Με τα πλέον μελανά χρώματα στελέχη όλων των κομμάτων περιέγραψαν, χθες στη Βουλή, τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα ΜΜΕ στην Ελλάδα. Αναφερόμενα δε στις σχέσεις των Μέσων με την πολιτική, επισήμαναν ότι οι εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής αποτελούν τα θύματα ανεξέλεγκτης πίεσης από πλευράς ισχυρών επιχειρηματιών. Για «θεσμοθετημένη δύναμη πίεσης προς την πολιτική ζωή», έκανε λόγο μεταξύ άλλων σε παρέμβασή του ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Αλαβάνος, υποστηρίζοντας ότι είναι «κάθε παράγοντας του οικονομικού επιχειρηματικού κόσμου, που έχει ισχυρή επιχειρηματική βάση, και ο οποίος έρχεται σε σύγκρουση με τη νομιμότητα και με επιλογές πολιτικές, έχει ανεξέλεγκτη δυνατότητα να μπορεί να σαρώνει αγοράζοντας είτε κεντρικά ΜΜΕ είτε ακόμα και περιφερειακά ΜΜΕ».

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, που προκλήθηκε με αφορμή σχετική επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ, έγιναν εκτενείς αναφορές και στο ζήτημα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων των πολιτών από τη μη ελεγχόμενη δημοσιοποίηση θεμάτων κυρίως από τα τηλεοπτικά ΜΜΕ.

ΥΠΕΧΩΔΕ ΣΕ ΝΟΜΑΡΧΗ ΠΕΙΡΑΙΑ

«Δεν τον ενδιαφέρει η επίλυση…»

Σε προσωπική επίθεση στο νομάρχη Πειραιά προχώρησε χθες το ΥΠΕΧΩΔΕ «απαντώντας» στο πρόστιμο των 60.000 ευρώ που του επέβαλε η νομαρχία για μη τήρηση των προβλεπόμενων περιβαλλοντικών όρων στο έργο του Κηφισού και κυρίως για τη μη λήψη μέτρων προστασίας των κατοίκων από την ηχορύπανση. «Για μια ακόμη φορά, ο νομάρχης Πειραιά αποδεικνύει δυστυχώς ότι ενδιαφέρεται περισσότερο για την εξυπηρέτηση των κομματικών και προσωπικών του επιδιώξεων και λιγότερο για την επίλυση των προβλημάτων του Πειραιά», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΧΩΔΕ. Επιπλέον, τονίζεται ότι έχουν ήδη τοποθετηθεί κατάλληλα ηχοπετάσματα σε μήκος 1.260 μέτρων, ενώ σε φάση υλοποίησης είναι δύο ακόμα δράσεις αντιθορυβικής προστασίας.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2008

59% αύξηση μεταμοσχέυσεων

Αύξηση 59% παρουσίασαν οι μεταμοσχεύσεις οργάνων στα νοσοκομεία Αθηνών και Θεσσαλονίκης το πρώτο τρίμηνο του 2008 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα της περυσινής χρονιάς (50 έναντι 32), σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων που παρουσίασε χθες στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΕΟΜ καθηγητής κ. Αλκιβιάδης Κωστάκης. Η αύξηση οφείλεται αφ’ ενός στην ευαισθητοποίηση του κοινού για δωρεά οργάνων αφ’ ετέρου στην εμπιστοσύνη που δείχνουν οι Ελληνες ασθενείς στα κέντρα μεταμοσχεύσεων της χώρας μας, εξήγησε ο κ. Κωστάκης. Ο δρόμος ωστόσο για την κάλυψη των αναγκών και την εφαρμογή ενός αποτελεσματικού μεταμοσχευτικού προγράμματος είναι ακόμα μακρύς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή