Δείγματα αντίστασης στην εξαθλίωση των ΑΕΙ

Δείγματα αντίστασης στην εξαθλίωση των ΑΕΙ

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε «κατάσταση πολιορκίας» βρίσκονται κατά το τελευταίο διάστημα τα ελληνικά πανεπιστήμια, ενώ το εκρηκτικό κλίμα το οποίο έχουν διαμορφώσει μειοψηφίες φοιτητών προκαλεί φόβους για τα χειρότερα.

Η έντονη ανησυχία, που εκφράζουν, μιλώντας στην «Κ», πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, στοιχειοθετείται από τις ολοένα κλιμακούμενες εκδηλώσεις τυφλής βίας, τους βανδαλισμούς και τους προπηλακισμούς, την αμαύρωση της διαδικασίας εκλογής πανεπιστημιακών οργάνων. Πάντως, η με κάθε μέσο απόπειρα ευτελισμού των διατάξεων του νέου νόμου-πλαισίου εκ μέρους των μειοψηφιών δημιούργησε ήδη ένα ισχυρό ρεύμα πανεπιστημιακών και φοιτητών, οι οποίοι τάσσονται υπέρ της ομαλής λειτουργίας των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, συνεκτιμώντας ότι οι ολίγοι «μπαχαλάκηδες», όπως χαρακτηριστικά τους αποκαλούν, θα αποδυναμωθούν υπό το βάρος της κοινωνικής κατακραυγής.

Για φαύλο κύκλο έρπουσας βίας κα συνενοχής μιλούν άλλοι πανεπιστημιακοί, αναφερόμενοι σε αυτούς που κρύβονται και δρουν χρησιμοποιώντας ως άλλοθι την έννοια του ασύλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή