Προς τρεις κατευθύνσεις οι έρευνες της αστυνομίας

Προς τρεις κατευθύνσεις οι έρευνες της αστυνομίας

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Καθώς ο πρώτος κύκλος των δικαστικών διώξεων για την υπόθεση της απαγωγής του βιομήχανου Γ. Μυλωνά φαίνεται πως έχει κλείσει με την προφυλάκιση του Β. Παλαιοκώστα και των τριών βασικών συνεργών του, η αστυνομία εντείνει τις προσπάθειές της σε καθεστώς πλήρους μυστικότητας στα εξής μέτωπα: στον εντοπισμό νέων προσώπων που ενδέχεται να διαδραμάτισαν περιφερειακό ρόλο στην υπόθεση, στην εξιχνίαση παλαιότερων ληστειών που σημειώθηκαν στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας μέσα από την εξέταση του οπλισμού της σπείρας και στην ανέρευση του ποσού που υπολείπεται -περίπου 6,5 εκατομμύρια ευρώ-, του συνόλου των λύτρων που καταβλήθηκαν για την απελευθέρωση του προέδρου του ΣΒΒΕ, περίπου 11 εκατομμύρια ευρώ.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι διωκτικές αρχές διερευνούν και τις υπόγειες διαδρομές που πιθανόν συνδέουν μέλη του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου με τον χώρο των ποινικών.

Στα εργαστήρια της αστυνομίας, παράλληλα, συνεχίζονται η συγκριτική βαλλιστική εξέταση του οπλισμού της ομάδας Παλαιοκώστα που βρέθηκε στα κρησφύγετα της Σουρωτής και της Περαίας. Ηδη, σύμφωνα με πληροφορίες, το αποτύπωμα ενός εκ των τεσσάρων βασικών συλληφθέντων για την υπόθεση της απαγωγής που βρέθηκε πάνω σε ένα από τα Καλάσνικοφ του κρησφύγετου της Σουρωτής συνδέεται με ληστεία που σημειώθηκε στην Ανατολική Θεσσαλονίκη τον περασμένο Φεβρουάριο με στόχο χρηματαποστολή σούπερ μάρκετ.

Στο μεταξύ, αργά το απόγευμα της Τρίτης απολογήθηκε ενώπιον του Πρώτου Ειδικού Ανακριτή Θεσσαλονίκης και ο 40χρονος κ. Α. Λαζαρίδης, ο οποίος αρνήθηκε τη συμμετοχή του στην απαγωγή του Βορειοελλαδίτη βιομήχανου, αν και παραδέχτηκε ότι διαδραμάτιζε περιφερειακό ρόλο στη σπείρα. Σύμφωνα, πάντως, με τον συνήγορό του, ο κ. Λαζαρίδης υποστηρίζει ότι δέχτηκε απειλές κατά της ζωής του και της οικογένειάς του από τους συγκατηγορουμένους του.

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι γονείς και η αδελφή του έγκλειστου ομογενή στις φυλακές Τρικάλων, ενώ ο νεαρός που είχε συλληφθεί επειδή στην κατοχή του βρέθηκαν φυσίγγια αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή