Το 80% των αλιευμάτων που φτάνουν στο τραπέζι μας, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι εισαγόμενο, καθώς η ζήτηση εκτινάσσεται, ενώ οι μηχανότρατες δεν αλιεύουν, υπακούοντας στους περιορισμούς της ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Ετσι, το «φρέσκο» ψάρι που πληρώνουμε σε τιμές Αιγαίου, μπορεί να είναι φαγκρί από το Μαρόκο και την Τυνησία, μπαρμπούνι από την Ιταλία και τη Σενεγάλη, συναγρίδα ιχθυοτροφείου από την Τουρκία. Μεγάλη πληγή αποτελεί η υπεραλίευση, αφού ήδη καταγράφεται δραματική μείωση των ιχθυαποθεμάτων της Μεσογείου, και την καταστροφή συμπληρώνει η γονοκτονία.
Φαγκρί Μαρόκου σε τιμές Αιγαίου
24" χρόνος ανάγνωσης