Φαγκρί Μαρόκου σε τιμές Αιγαίου

Φαγκρί Μαρόκου σε τιμές Αιγαίου

24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 80% των αλιευμάτων που φτάνουν στο τραπέζι μας, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι εισαγόμενο, καθώς η ζήτηση εκτινάσσεται, ενώ οι μηχανότρατες δεν αλιεύουν, υπακούοντας στους περιορισμούς της ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Ετσι, το «φρέσκο» ψάρι που πληρώνουμε σε τιμές Αιγαίου, μπορεί να είναι φαγκρί από το Μαρόκο και την Τυνησία, μπαρμπούνι από την Ιταλία και τη Σενεγάλη, συναγρίδα ιχθυοτροφείου από την Τουρκία. Μεγάλη πληγή αποτελεί η υπεραλίευση, αφού ήδη καταγράφεται δραματική μείωση των ιχθυαποθεμάτων της Μεσογείου, και την καταστροφή συμπληρώνει η γονοκτονία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή