Η Νατέλα ζήτησε να καταθέσει ο θείος των δύο Ελληνόπουλων

Η Νατέλα ζήτησε να καταθέσει ο θείος των δύο Ελληνόπουλων

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Να κληθεί να καταθέσει στο Δικαστήριο Ανηλίκων Θεσσαλονίκης ο θείος των δύο Ελληνόπουλων που εμπλέκονται στην υπόθεση, ζήτησε χθες, συνεχίζοντας την πολύωρη κατάθεσή της η μητέρα του 11χρονου Αλεξ.

Πρόκειται για ένα πρόσωπο το όνομα του οποίου είχε αναφερθεί και κατά την ανακριτική διαδικασία, αλλά δεν είχε κληθεί από τις αρχές να δώσει κατάθεση και σε βάρος του η ίδια είχε καταθέσει μήνυση.

Κατά τη χθεσινή κατάθεσή της στην κεκλεισμένων των θυρών ακροαματική διαδικασία στο Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων Θεσσαλονίκης, η Νατέλα Ιστουάιντσε φέρεται να υποστήριξε ότι ο θείος των παιδιών (αδελφός της μητέρας τους) γνώριζε από τους ανήλικους για το περιστατικό στην πλατεία Δημαρχείου, που κατέληξε στον θανάσιμο τραυματισμό του Αλεξ. Οι ανήλικοι φέρονται να έχουν εκμυστηρευτεί τι είχε συμβεί στον μεγαλύτερο αδελφό τους (τον 17χρονο που δικάζεται στο ίδιο δικαστήριο για υπόθαλψη εγκληματία και ψευδή ανωμοτί κατάθεση), στον παππού και στον συγκεκριμένο θείο τους.

Μάλιστα εξέφρασε την απορία της για τη σπουδή που έδειξαν οι επικεφαλής της προανακριτικής έρευνας να διερευνήσουν τον περίγυρο του συζύγου της, ενώ δεν θεώρησαν σκόπιμο να καλέσουν για κατάθεση το συγκεκριμένο άτομο.

Η εξιστόρηση των γεγονότων από την πλευρά της Νατέλας υπήρξε -για δεύτερη ημέρα- ιδιαίτερα φορτισμένη. Η τραγική μητέρα φέρεται να εξέφρασε στο δικαστήριο την πεποίθησή της ότι οι συγκεκριμένοι ανήλικοι τα έκαναν όλα. Μάλιστα, διακόπτοντας την κατάθεσή της, στράφηκε προς το εδώλιο και σε έναν από αυτούς (τον μεγαλύτερο σε ηλικία) ζητώντας του να μιλήσει και να αποκαλύψει πού βρίσκεται ο Αλεξ.

Διάφορα περιστατικά

Στην κατάθεσή της αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην παραβατική συμπεριφορά της ανήλικης παρέας στη γειτονιά και στην πόλη της Βέροιας, σταχυολογώντας διάφορα περιστατικά που πληροφορήθηκε είτε πριν είτε μετά τις αποκαλύψεις που έγιναν τον Ιούνιο του 2006. Οι ανήλικοι φέρονται να είπαν σε άλλο παιδί «πρόσεξε γιατί θα πάθεις ό,τι έπαθε ο Αλεξ» ή ότι «δώσαμε ένα χέρι ξύλο στον Αλεξ».

Οσον αφορά τα σενάρια περί παιδεραστίας, η ίδια είπε ότι εσφαλμένα κάποια στιγμή παρασύρθηκε από την τότε τεχνική σύμβουλο της οικογένειας «και πιάστηκα από αυτά γιατί ήταν ένα ενδεχόμενο».

Η παράθεση των γεγονότων και η επίκληση διαφορετικών σημείων και τοποθεσιών στην πόλη της Βέροιας δημιούργησε την ανάγκη, από την πλευρά του δικαστηρίου, μιας ενδεχόμενης αυτοψίας στους δρόμους όπου εκτυλίχθηκε το όλο συμβάν.

Μετά την κατάθεση της Νατέλας, αναμένεται να καταθέσει ο σύζυγος και πατριός του Αλεξ, Δημ. Σιαΐνης. Εκτιμάται ότι οι καταθέσεις των περίπου 100 μαρτύρων της πολύκροτης υπόθεσης θα ολοκληρωθούν σε αρκετές εβδομάδες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή