ΣΥΝΤΟΜΑ

4' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ

Κατηγορώ Τσίπρα κατά Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ

Δριμύ κατηγορώ σε κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε από το Κορωπί χθες το βράδυ ο πρόεδρος του ΣΥΝ. Ο κ. Αλ. Τσίπρας επέρριψε σημαντικές ευθύνες στον πρωθυπουργό και τον κατηγόρησε για την προσήλωσή του να προωθήσει συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις «τη στιγμή που η κυβέρνησή του βρίσκεται υπό κατεδάφιση». Μεταξύ αυτών ο κ. Τσίπρας ανέφερε «την περίπτωση της Ολυμπιακής, την παραχώρηση του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom, την κατάρρευση της ΔΕΗ και την κατάτμηση και πώληση του ΟΣΕ». Ανέφερε δε ότι δεν πρόκειται για μεταρρυθμίσεις αλλά για λεηλασία. Για τους αντίστοιχους λόγους κατηγόρησε και το ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε ωστόσο ότι με τους προερχόμενους από τον σοσιαλιστικό χώρο πολίτες ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη επιτύχει σημαντικές συγκλίσεις. Επισημαίνοντας εκ νέου την ανάγκη για κυβέρνηση της Αριστεράς, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ «ότι πατάει σε όσο περισσότερες βάρκες μπορεί, αλλά αυτό δεν αφορά κανέναν».

ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΕΘΑ Δ. ΓΡΑΨΑΣ

Επίσημη επίσκεψη στην Ουγγαρία

Επίσημη επίσκεψη στην Ουγγαρία, κατόπιν προσκλήσεως του Ούγγρου αρχηγού Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγού Αndras Havril, πραγματοποιεί από χθες ο Ελληνας αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Δημήτριος Γράψας. Ο κ. Γράψας θα μείνει στην Ουγγαρία μέχρι την ερχόμενη Τρίτη, ενώ κατά τη διάρκεια της παραμονής του εκεί θα παρακολουθήσει την τελική φάση της ΤΑΜΣ (τακτικής άσκησης μετά στρατεύματος) με την κωδική ονομασία «Bevetesi Irany 2008» («Κατεύθυνση Επίθεσης 2008»). Πρόκειται για μεγάλης κλίμακας ΤΑΜΣ, παρουσίαση και προβολή των ουγγρικών Ενόπλων Δυνάμεων. Εν τω μεταξύ, ο αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος Ι. Γιάγκος, αναχωρεί τη Δευτέρα για τις ΗΠΑ με σκοπό τη συμμετοχή του στη συνάντηση των αρχηγών των πολεμικών αεροποριών των χωρών – μελών του ΝΑΤΟ. Τα θέματα της σύσκεψης θα επικεντρωθούν κατά κύριο λόγο γύρω από τις σχέσεις της Συμμαχίας με τρίτες χώρες, την εκπαίδευση, τις προκλήσεις και απειλές του 21ου αιώνα.

ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΑΡΧΗΓΩΝ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

Ελληνοτουρκική προσέγγιση

Σε εξαιρετικά καλό κλίμα διεξήχθη η τετραήμερη επίσκεψη του αρχηγού του τουρκικού πολεμικού ναυτικού ναυάρχου Muzaffer Metin Atac στην Ελλάδα. Χαρακτηριστικές του εποικοδομητικού κλίματος μεταξύ των δύο μερών ήταν οι δηλώσεις των δύο αρχηγών μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών, οι οποίες επικεντρώθηκαν κατά κύριο λόγο γύρω από την ενδυνάμωση των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Ο Ελληνας Α/ΓΕΝ αντιναύαρχος Γ. Καραμαλίκης τόνισε πως «οι συνομιλίες απέδειξαν ότι μπορούμε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας να προωθήσουμε τις σχέσεις των δύο Ναυτικών μας και να τις θέσουμε σε υψηλότερο επίπεδο από αυτό που βρίσκονται σήμερα» και συμπλήρωσε ότι τόσο «το τουρκικό ναυτικό όσο και εσείς έχετε ένα φίλο στην Ελλάδα». Ο Τούρκος αρχηγός δήλωσε από τη μεριά του: «Αυτή τη στιγμή μπορούμε να σημάνουμε την έναρξη της συνεργασίας των ελληνικών και τουρκικών ναυτικών δυνάμεων. Με την ιδιότητά μου ως αρχηγού του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, πιστεύω πραγματικά ότι ένα λαμπρό μέλλον μάς περιμένει». Ο Τούρκος ναύαρχος απηύθυνε πρόσκληση για επίσκεψη στην Τουρκία στον Ελληνα αντιναύαρχο, την οποία αποδέχθηκε με ικανοποίηση.

ΜΕ ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ

Ομιλία Χατζηγάκη για κρίση των θεσμών

Αυστηρές αναφορές για την κρίση την οποία διέρχονται οι θεσμοί και τον ρόλο που πρέπει να διαδραματίσουν πολιτικοί και Δικαιοσύνη έγιναν από τον υπουργό Δικαιοσύνης, αλλά και από δικαστικούς και δικηγόρους, κατά τον εορτασμό του Αγ. Διονυσίου του Αρεοπαγίτη, προστάτη του δικαστικού σώματος. «Η κρίση του πολιτικού συστήματος και ο ρόλος του δικαίου και της ηθικής» ήταν το θέμα που επέλεξε να αναπτύξει ενώπιον δικαστικών λειτουργών ο κ. Σωτ. Χατζηγάκης. Αναφερόμενος στα προβλήματα της Δικαιοσύνης, υπογράμμισε ότι «οφείλει να παραμείνει νηφάλια, αδέκαστη, ανεξάρτητη και κυρίως μακριά από τους επηρεασμούς και τους εντυπωσιασμούς των Μέσων», διαβεβαιώνοντας ότι «δεν θα αφήσει επ’ ουδενί να γίνει σάκος του μποξ και εύκολη λεία κάθε λαϊκίστικων παιχνιδιών».

ΠΟΛΛΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΝΑ ΤΜΗΜΑ

Καταλήψεις λυκείων στην Τρίπολη

Υπό κατάληψη τελούν τρία γενικά λύκεια και δύο επαγγελματικά λύκεια της Τρίπολης, καθώς οι μαθητές διαμαρτύρονται για τον μεγάλο αριθμό μαθητών ανά τμήμα. Οπως ανέφερε χθες στην «Κ» ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου κ. Ν. Μαραμπέας, οι μαθητές ζητούν τα τμήματα να αυξηθούν ώστε ο αριθμός μαθητών ανά τμήμα να μειωθεί. Σύμφωνα με τον κ. Μαραμπέα, τώρα ο αριθμός των μαθητών σε κάθε τμήμα προσεγγίζει -κατά περίπτωση- τους 30, που είναι και το όριο που θέτει το υπουργείο Παιδείας. Για τον ίδιο λόγο επισκέφθηκε προχθές τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, κ. Δαλαμάγκα, ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 6ου γυμνασίου Ηρακλείου Αττικής. Τα τέσσερα τμήματα της Γ΄ τάξης συμπτύχθηκαν σε τρία, ούτως ώστε να υπάρχει ευχέρεια απόσπασης καθηγητών προς κάλυψη άλλων ελλείψεων.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Οι επιπτώσεις των ιχθυοτροφείων

Με αφορμή τη σημερινή συνεδρίαση στον Πόρο των περιφερειαρχών, η Πρωτοβουλία για την Προστασία του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος του νησιού πραγματοποιεί ενημερωτική εκδήλωση για τις επιπτώσεις από τη λειτουργία των ιχθυοτροφείων. «Σήμερα η θάλασσα γύρω από τον Πόρο είναι μια περιοχή όπου δεν εφαρμόζονται οι νόμοι του ελληνικού κράτους. Αύριο θα είναι και επίσημα βιομηχανική ζώνη ιχθυοτροφείων» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, καλώντας όλους στις 10.30 π. μ. στο κτίριο Συγγρού του δήμου Πόρου. Αμέσως μετά, οργανώνεται εκδήλωση διαμαρτυρίας με… καΐκια.

ΠΙΘΑΝΗ ΔΙΑΡΡΟΗ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

Κάηκαν έξι αυτοκίνητα

Σε διαρροή καυσίμων οφείλεται, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η πυρκαγιά που έκαψε έξι Ι. Χ. αυτοκίνητα και προκάλεσε φθορές σε άλλα τόσα, στη συμβολή των οδών Δημητρακοπούλου και Συγγρού στην Καλλιθέα. Η διαρροή προήλθε πιθανόν από ένα φορτηγό που ήταν παρκαρισμένο κοντά στα άλλα οχήματα με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά λίγο μετά τις 8 το πρωί της Παρασκευής. Προανάκριση για το γεγονός διενεργεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή