Πρωτιά στον καρκίνο του πνεύμονα…

Πρωτιά στον καρκίνο του πνεύμονα…

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρώτη χώρα στην Ε.Ε. σε ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα κάτω των 45 ετών είναι η Ελλάδα, γεγονός που οφείλεται στην έναρξη της καπνιστικής συνήθειας σε μικρή ηλικία. Είναι ενδεικτικό ότι το ένα τρίτο των καπνιστών στη χώρα μας είναι ηλικίας κάτω των 25 ετών, με την πλειονότητά των νέων καπνιστών να έχει πέσει θύμα του μάρκετινγκ των καπνοβιομηχανιών πολύ πριν από την ηλικία των 18 ετών.

Τα στοιχεία αυτά παρέθεσαν χθες ο αναπληρωτής καθηγητής Παθολογίας – Ογκολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, υπεύθυνος Ογκολογικής Μονάδας στον νοσοκομείο «Σωτηρία» και επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Yale (ΗΠΑ), κ. Κ. Συρίγος, και οι συνεργάτες της μονάδας κ. Αδριαννή Χαριπίδου και κ. Ι. Γκιόζος, με αφορμή τον «Μήνα Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Πνεύμονα», όπως έχει ονομαστεί ο Νοέμβριος. Οπως τόνισε ο κ. Συρίγος, ο καρκίνος του πνεύμονα ευθύνεται σε ετήσια βάση για 7.000 θανάτους στη χώρα μας -αριθμός που όπως χαρακτηριστικά είπε αντιστοιχεί στον πληθυσμό μίας μικρής πόλης- και 1.500.000 θανάτους παγκοσμίως. Το 90% των περιπτώσεων του καρκίνου του πνεύμονα οφείλεται στο κάπνισμα, το οποίο ούτως ή άλλως σχετίζεται με την εκδήλωση περισσότερων από 25 σοβαρών νοσημάτων.

Στο πλαίσιο του Νοέμβρη-Μήνα Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Πνεύμονα, η Πανεπιστημιακή Ογκολογική Μονάδα του «Σωτηρία» σε συνεργασία με το Ταμείο Υγείας Εργαζομένων στην Εθνική Τράπεζα (ΤΥΠΕΤ) και με την ευγενική χορηγία της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας, διοργανώνουν σειρά δραστηριοτήτων που απευθύνονται σε ασθενείς, επαγγελματίες υγείας και όλο τον πληθυσμό γενικότερα. Επίσης, δημιούργησε την ιστοσελίδα www.lungcancer.gr με χρηστικές πληροφορίες για τη νόσο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT