Ευθεία η βολή σύμφωνα με την αυτοψία

Ευθεία η βολή σύμφωνα με την αυτοψία

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο συμπέρασμα ότι ο προφυλακισμένος ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας δεν πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό αλλά εναντίον των συγκεντρωμένων, επί της οδού Τζαβέλλα, νεαρών μεταξύ των οποίων ο 15χρονος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος φαίνεται να κατέληξαν πραγματογνώμονες της ΕΛ.ΑΣ. και οι δύο τεχνικοί σύμβουλοι που στις 7 π.μ. της Κυριακής πραγματοποίησαν την πολυαναμενόμενη βλητική αυτοψία στον τόπο του θανάσιμου τραυματισμού του 15χρονου μαθητή. «Δεν υπάρχουν ενδείξεις ανοδικής βολής», σημείωσε στην «Κ» καλά ενημερωμένη πηγή, επιβεβαιώνοντας τις μέχρι τώρα πληροφορίες και μαρτυρίες.

Η αυτοψία, διάρκειας τριών ωρών, διενεργήθηκε το πρωί της Κυριακής παρουσία του 9ου τακτικού ανακριτή, εισαγγελέα, ανδρών της αστυνομίας, των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης καθώς και τεχνικών συμβούλων. Οι πραγματογνώμονες της ΕΛ.ΑΣ. έλαβαν δείγμα δομικού υλικού από διάφορα σημεία της οδού Τζαβέλα όπου είναι πιθανό να προσέκρουσε το βλήμα, προκειμένου να γίνει η ταυτοποίηση με το υλικό (διοξείδιο του πυριτίου) που βρέθηκε στην σφαίρα. Το σημείο όπου θεωρείται πιθανότερο να έχει προσκρούσει το βλήμα απέχει λιγότερο από 40 εκατοστά από την επιφάνεια του εδάφους. Οι χημικές αναλύσεις θα γίνουν στα εργαστήρια του ερευνητικού κέντρου «Δημόκριτος» και τα αποτελέσματα θα προκύψουν, κατά πληροφορίες, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Τα λοιπά στοιχεία – συμπεράσματα από τη βλητική αυτοψία εστάλησαν ήδη προς επεξεργασία στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας προκειμένου να συνταχθεί πόρισμα. Η ολοκλήρωση της διαδικασίας μετατίθεται (εκτός απροόπτου) για τις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Τα συμπεράσματα της έκθεσης θα υποβληθούν στον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση, ενώ θα αξιολογηθούν και από τους τεχνικούς συμβούλους που παρακολουθούν τη διαδικασία.

Το γεγονός, πάντως, ότι υπάρχει κατ’ αρχήν συμφωνία στο ότι δεν υπάρχει πυροβολισμός στον αέρα επιβεβαιώνει -κατά την υπεράσπιση της οικογένειας Γρηγορόπουλου- την ανθρωποκτόνο πρόθεση του ειδικού φρουρού. Σύμφωνα με τον συνήγορο της οικογένειας του 15χρονου Αλ. Γρηγορόπουλου, κ. Δ. Τσοβόλα από την αυτοψία δεν προέκυψε κάτι που να ανατρέπει τα ήδη γνωστά για τις συνθήκες θανάτου του παιδιού. Αντίθετα, ο συνήγορος υπεράσπισης του ειδικού φρουρού κ. Αλ. Κούγιας υποστήριξε ότι τα ευρήματα της αυτοψίας στηρίζουν τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης που διαπίστωσε εξοστρακισμό της σφαίρας.

Το σημερινό πρόγραμμα κινητοποιήσεων στην Αθήνα περιλαμβάνει: στις 2 μ.μ. συγκέντρωση φοιτητών και μαθητών που πρόσκεινται στη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ στα Προπύλαια. Μία ώρα μετά, στις 3 μ.μ. εκλεγμένοι αντιπρόσωποι του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας (πρόσκεινται στην ΚΝΕ) θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπ. Παιδείας, στο Μαρούσι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT