Ακυρώθηκαν οι γάμοι ομοφύλων στην Τήλο

Ακυρώθηκαν οι γάμοι ομοφύλων στην Τήλο

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ους ο δήμαρχος συνέζευξε… δικαστήριο χωριζέτω. Ακυρώθηκαν τελικώς χθες οι δύο πρώτοι γάμοι ομόφυλων ζευγαριών, που είχαν πραγματοποιηθεί στο νησί της Τήλου, τον περασμένο Ιούνιο, με απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου. Παρά την αρνητική απόφαση, τα δύο ζευγάρια δεν το «βάζουν κάτω» και σκοπεύουν να φθάσουν μέχρι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια που τους προκαλεί η δικαστική απόφαση.

Το δικαστήριο, ειδικότερα, έκανε δεκτές τις αγωγές που είχε καταθέσει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Γιώργος Οικονόμου, κατά των ζευγαριών και του δημάρχου Τήλου, Αναστάσιου Αλιφέρη, ζητώντας να κηρυχθούν άκυροι και ανυπόστατοι οι δύο γάμοι. Αντιθέτως, οι νομικοί σύμβουλοι των δύο ζευγαριών και του δήμου Τήλου ζήτησαν να απορριφθούν ως «απαράδεκτες, αβάσιμες και ανεπίδεκτες δικαστικής εκτιμήσεως» οι αγωγές, επικαλούμενοι άρθρα του Συντάγματος για την ισότητα. Κατά τον δήμαρχο της Τήλου, «η αποτροπή του γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων αποτελεί πράξη που πλήττει ευθέως τον πυρήνα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που είναι αυτοδιάθεση του ατόμου και η ελευθερία την οποία έχει».

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, τα ομόφυλα ζευγάρια πρέπει να έχουν δικαίωμα στον πολιτικό γάμο και η νομική διεκδίκηση ίσων δικαιωμάτων από τα δύο ζευγάρια «δεν σταματά εδώ». Η διαιώνιση, δε, των θεσμικών διακρίσεων εναντίον ομοφυλοφίλων χαρακτηρίζεται «απαράδεκτη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή