Από 6,5 έως και… 100 ευρώ για μια βουτιά

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν ξέρουμε πού θα βρίσκεστε όταν θα διαβάζετε αυτές τις γραμμές, αλλά αν σας «πετυχαίνουμε» σε κάποια ξαπλώστρα του Αστέρα Βουλιαγμένης, θα πρέπει να σας συγχαρούμε. Προφανώς, εσείς και η παρέα σας έχετε να διαθέσετε τα 100 ευρώ που κοστίζει η είσοδος στην πλαζ!

Διόρθωση: Εκατό ευρώ κοστίζει η είσοδος για μπάνιο στον Αστέρα Βουλιαγμένης μόνο τις καθημερινές. Τα Σαββατοκύριακα, το κόστος εκτοξεύεται και το μαθαίνεις μόνο αφού κάνεις τη σχετική κράτηση… Και να φανταστεί κανείς ότι δύο χρόνια νωρίτερα, ωρύονταν τα ρεπορτάζ για τα 17 ευρώ που τότε κόστιζε το εισιτήριο για τη συγκεκριμένη πλαζ.

Αφαιρώντας λοιπόν το πανέμορφο αυτό σημείο στον κόλπο της Βουλιαγμένης από τις επιλογές μας (ας το αποδεχθούμε κι ας προχωρήσουμε με τη ζωή μας), αυτόματα όλες οι υπόλοιπες «κλειστές» παραλίες του Σαρωνικού φαντάζουν… τζάμπα. Εάν εξαιρέσει κανείς την Grand Beach του Lagonissi Grand Resort, η είσοδος στην οποία φθάνει τα Σαββατοκύριακα τα 17 ευρώ με επιπλέον 11 ευρώ το πάρκινγκ, οι τιμές στις υπόλοιπες παραλίες δεν ξεπερνούν τα 10 ευρώ.

Στην Ακτή του Ηλιου, για παράδειγμα, στον Αλιμο, η είσοδος τις καθημερινές είναι 6 ευρώ με δωρεάν τις ξαπλώστρες και τα Σαββατοκύριακα 8 ευρώ συν 3 ευρώ οι ξαπλώστρες. Εάν δεν είσαι δημότης Αλίμου, οπότε και η είσοδος στην πλαζ είναι δωρεάν, το κόστος δεν είναι αμελητέο για μια τετραμελή οικογένεια. Τα 50 ευρώ «φεύγουν» εν ριπή οφθαλμού. Ακόμη ακριβότερη παραλία, τα Αστέρια Γλυφάδας, όπου είναι και το γνωστό Balux, όπου το εισιτήριο κοστίζει 7 ευρώ (10 ευρώ τα Σαββατοκύριακα), με δωρεάν παροχή ξαπλώστρας ωστόσο.

Στη Βούλα, η πλαζ Thalassea ζητά έως 6,5 ευρώ για την είσοδο και χρεώνει 4 ευρώ τα… ομπρελοκαθίσματα. (Η επίσης «κλειστή» Β΄ Πλαζ Βούλας παραμένει και φέτος κυριολεκτικά κλειστή, μιας και δεν έχει λήξει η αντιδικία μεταξύ του δήμου και του ιδιώτη που τη μισθώνει.) Αντίστοιχες είναι οι τιμές και στην Ακτή Βουλιαγμένης, ενώ η πλαζ Yabanaki στη Βάρκιζα έχει αυξήσει το εισιτήριο εισόδου στα 7 ευρώ τις καθημερινές και στα 8 ευρώ τα Σαββατοκύριακα, ενώ μια ξαπλώστρα κοστίζει 5 ευρώ.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT