«Πόλεμος» για τα σκουπίδια

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πόλεμος» για τα σκουπίδια ξέσπασε χθες στο Γραμματικό, όταν οι κάτοικοι της περιοχής παρεμπόδισαν την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του ΧΥΤΑ, για τον οποίο υπάρχει απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η χθεσινή προσπάθεια της αναδόχου εταιρείας να ξεκινήσει το έργο συνδέεται με τελεσίγραφο που έλαβε η κυβέρνηση από τις Βρυξέλλες και εκπνέει στις 16 Ιουλίου για την οριστική απώλεια κοινοτικών πόρων ύψους 100 εκατ. ευρώ που έχουν εκχωρηθεί για τους τρεις ΧΥΤΑ της Αττικής.

Οι κάτοικοι απέκλεισαν τους δρόμους και με ανθρώπινες αλυσίδες εμπόδισαν τη διέλευση των εκσκαφέων. Οι αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό με εντατική χρήση δακρυγόνων και στη συμπλοκή που ακολούθησε τραυματίστηκε ο κοινοτάρχης Ν. Κούκης, καθώς και άλλα τέσσερα άτομα. Επιπλέον, τέσσερις πολίτες προσήχθησαν με την κατηγορία του εμπρησμού.

Τα πνεύματα ησύχασαν όταν ο εισαγγελέας διαπίστωσε ότι έχει εκπνεύσει η περιβαλλοντική άδεια του αναδόχου και έτσι κρίθηκε παράνομη κάθε προσπάθεια για εγκατάσταση του εργολάβου. Οι κάτοικοι κάνουν λόγο για έναν κλεφτοπόλεμο που μόλις άρχισε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT