Ροδάκινα σε όλους, η διαμαρτυρία τους

Ροδάκινα σε όλους, η διαμαρτυρία τους

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης «πολιόρκησαν» χθες εκατοντάδες ροδακινοπαραγωγοί της Πέλλας και της Ημαθίας, αντιπροσωπεία των οποίων συναντήθηκε με τον υπουργό κ. Στ. Καλαφάτη ζητώντας να στηρίξει τα αιτήματά τους.

Περίπου 800 ροδακινοπαραγωγοί μετέβησαν χθες στη Θεσσαλονίκη (κυρίως με φορτηγάκια τα οποία στάθμευσαν στην περιοχή του λιμανιού). Εχοντας προπομπό φορτηγό που μοίραζε ροδάκινα πραγματοποίησαν πορεία με μαύρες σημαίες και πανό προς το υπουργείο, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη σύσκεψη των εκπροσώπων τους με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σ. Χατζηγάκη στην Αθήνα.

Ο κ. Χατζηγάκης μετά τη σύσκεψη ανακοίνωσε νέα βελτιωμένη πρόταση που διαμορφώνει την τιμή των συμπύρηνων ροδάκινων στα 22 λεπτά ανά κιλό (18 λεπτά από τις βιομηχανίες και 4 λεπτά μέσω ΛΑΕΚ του εργασιακού κόστους), ενώ για τις ποσότητες που δεν μπορούν να απορροφηθούν, όπως είπε, θα ακολουθήσει εκτίμηση των ζημιών της παραγωγής από τον ΕΛΓΑ.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε δύο τάσεις ανάμεσα στους ροδακινοπαραγωγούς. Εκπρόσωποί τους συνυπολογίζοντας την περίοδο κρίσης δήλωναν εν μέρει ικανοποιημένοι απ’ την τιμή που δόθηκε, ενώ ομάδες παραγωγών που συμμετείχαν στην κινητοποίηση που έγινε στη Θεσσαλονίκη ανέφεραν ότι δεν καλύπτεται ούτε το κόστος.

Συνελεύσεις για τις κινητοποιήσεις

Το μέλλον των κινητοποιήσεων επρόκειτο να κριθεί αργά χθες το βράδυ στις συνελεύσεις των παραγωγών στην Ημαθία και την Πέλλα. Χθες οι ροδακινοπαραγωγοί της Πέλλας κρατούσαν κλειστή την εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Εδεσσας σε τέσσερα κομβικά σημεία.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT