Προς Ανεξάρτητη Αρχή Αξιολόγησης

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανεξάρτητη Αρχή Αξιολόγησης και για τις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης προτείνει το Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΠΔΕ). Σε αυτό συνέκλιναν χθες, στην τελευταία τους συνεδρίαση για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, τα μέλη του ΣΠΔΕ, όπου οργανώνεται ο διάλογος για τις αλλαγές στην υποχρεωτική εκπαίδευση. Την ίδια στιγμή, η ηγεσία της ΠΟΣΔΕΠ δήλωσε ότι οι καταργήσεις και συνενώσεις τμημάτων ΑΕΙ πρέπει να αποφασισθούν αφού αξιολογηθούν τα πανεπιστήμια, τα ΤΕΙ και το υπουργείο Παιδείας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», τα μέλη του ΣΠΔΕ πρότειναν η διαδικασία της αξιολόγησης να εποπτεύεται από μία ανεξάρτητη Αρχή, η οποία θα είναι αρμόδια και για τις τρεις βαθμίδες. Ηδη, υπάρχει η Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας (ΑΔΙΠ) για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η νέα Αρχή πιθανότατα να έχει τρία ειδικά συμβούλια για κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα. Επίσης, τονίστηκε ότι η αξιολόγηση πρέπει να ενισχυθεί και το σύστημα επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών. Στα ΑΕΙ, η ηγεσία της ΠΟΣΔΕΠ ανέφερε ότι πριν από τον νέο χωροταξικό σχεδιασμό που εξήγγειλε το υπουργείο Παιδείας, πρέπει να γίνει αξιολόγηση. «Η αξιολόγηση έχει καθυστερήσει πολύ. Για την καθυστέρηση μεγάλη είναι η ευθύνη του υπουργείου Παιδείας που φαίνεται ότι δεν στηρίζει την προσπάθεια της ΑΔΙΠ», δήλωσε χθες ο πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ κ. Νίκος Σταυρακάκης, ενώ απηύθυνε πρόσκληση στα ΤΕΙ για διάλογο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT