Ο Μ. Θεοδωράκης υπέρ αστυνομικών

Ο Μ. Θεοδωράκης υπέρ αστυνομικών

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήνυμα συμπαράστασης στους αστυνομικούς έστειλε ο Μίκης Θεοδωράκης με αφορμή τη χθεσινή συμβολική ένστολη διαμαρτυρία, που πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Συντάγματος. Στο μήνυμά του ο κ. Θεοδωράκης αναφέρει μεταξύ άλλων: «Χαίρομαι ιδιαίτερα, γιατί η Ελληνική Αστυνομία στη συντριπτική της πλειονότητα πέτυχε αυτή τη ριζική μεταμόρφωση, να γίνει από διώκτης φρουρός των λαϊκών μας κατακτήσεων. Η δαιμονοποίηση του αστυνομικού μετά τα γεγονότα του περασμένου Δεκέμβρη γνωρίζετε καλά ότι με βρίσκει εντελώς αντίθετο». Σε άλλο σημείο της επιστολής του, ο κ. Θεοδωράκης αναφέρει ότι θα είναι στο πλευρό των αστυνομικών, «με την προϋπόθεση φυσικά ότι εσείς οι ίδιοι θα πρέπει να απαλλαγείτε από πρόσωπα και πράξεις που σας δυσφημούν δίνοντας τροφή στους οπορτουνιστές κάθε είδους, που πιστεύουν ότι με το να σας χτυπούν προσπορίζονται πελατειακά οφέλη. Καταλαβαίνετε τι θέλω να σας πω».

Η συγκέντρωση των αστυνομικών διεξήχθη με την παρουσία εκπροσώπων συνδικαλιστικών οργάνων της ΕΛ. ΑΣ. από όλη την Ελλάδα και κομμάτων και έγινε λόγω της συμπλήρωσης 40 ημερών από τη δολοφονία του αστυνομικού Νεκτάριου Σάββα. Οι συνδικαλιστές είχαν συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής, ενώ επέδωσαν το ψήφισμά τους και στο Προεδρικό Μέγαρο. «Κάναμε μια διαμαρτυρία με αφορμή τον θάνατο του συναδέλφου, τον οποίο φαίνεται ότι έχουν ξεχάσει όλοι μόλις 40 μέρες μετά. Ελπίζουμε το μήνυμα να βρει αποδέκτες», σχολίασε στην «Κ» ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, κ. Χρ. Φωτόπουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή