Στην τελική ευθεία η ανάκριση

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η ανάκριση για την υπόθεση του «Συνδικάτου του Εγκλήματος» που μεταξύ άλλων φέρεται να τέλεσε την απαγωγή του εφοπλιστή κ. Περικλή Παναγόπουλου.

Η 25η τακτική ανακρίτρια, η οποία ερευνά την υπόθεση, απέστειλε ήδη κλήσεις στους βασικούς κατηγορούμενους και οι απολογίες τους αναμένονται στις αρχές Αυγούστου. Ειδικότερα, η ανακρίτρια απέστειλε κλήσεις προς απολογία στους Παναγιώτη Βλαστό, Βασίλη Στεφανάκο και Γιάννη Σκαφτούρο, οι οποίοι εκτίουν ποινές για άλλες υποθέσεις στις φυλακές Τρικάλων, Λάρισας και Διαβατών αντίστοιχα.

Παρά τον αρχικό σχεδιασμό, από την Πέμπτη η ανακρίτρια αναμένεται να μεταβεί η ίδια στα τρία σωφρονιστικά καταστήματα, προκειμένου να χορηγήσει στους εγκλείστους προθεσμία, ώστε να προετοιμάσουν την υπεράσπισή τους. Η μετάβαση της ανακρίτριας στις φυλακές κρίθηκε επιβεβλημένη για λόγους ασφαλείας, για να αποφευχθούν οι μεταγωγές των τριών εγκλείστων και ενδεχόμενη απόπειρα απόδρασής τους.

Τόσο ο Παναγιώτης Βλαστός, ο οποίος θεωρείται ως «εγκέφαλος» του «Συνδικάτου του Εγκλήματος», όσο και οι Στεφανάκος και Σκαφτούρος κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εκρήξεις, ανθρωποκτονία αλλά και απόπειρες ανθρωποκτονιών.

Μετά την παρέλευση της προθεσμίας που θα δοθεί στους τρεις κατηγορούμενους, η 25η τακτική ανακρίτρια αναμένεται να μεταβεί εκ νέου η ίδια στις φυλακές όπου κρατούνται προκειμένου να λάβει απολογίες. Κατά πληροφορίες, και οι τρεις αναμένεται να αρνηθούν οποιαδήποτε συμμετοχή τους στις έκνομες ενέργειες της οργάνωσης και στην απαγωγή του εφοπλιστή κ. Περικλή Παναγόπουλου.

Σύμφωνα με τα κατηγορητήρια που έχουν συνταχθεί, στο «Συνδικάτο του Εγκλήματος» συμμετείχαν συνολικά 17 άτομα, 11 εκ των οποίων, μετά τις απολογίες τους, κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Πέντε εκ των κατηγορουμένων, οι Π. Βλαστός, Β. Στεφανάκος, Ι. Σκαφτούρος, Μπόμπαν Ριστένσκι και Κωνσταντίνος Ανδρέου (σ.σ. οι δύο τελευταίοι έχουν απολογηθεί) είναι ήδη έγκλειστοι στις φυλακές για άλλες υποθέσεις, ενώ ένα ακόμη άτομο, ο Παναγιώτης Σοϊλέδης καταζητείται.

Από τα 11 άτομα που έχουν κριθεί προφυλακιστέα, δύο γυναίκες, η σύζυγος του Π. Βλαστού Ιωάννα Χήρα και η Πολυτίμη Γεωργά έχουν καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης, ενώ προσεχώς το ίδιο αναμένεται να πράξει και η πρώην δικηγόρος του Βλαστού, Ελισάβετ Πούλιου.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT