Καθυστερούν οι άδειες λειτουργίας κολεγίων

Καθυστερούν οι άδειες λειτουργίας κολεγίων

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα ακόμη βήμα έγινε από το υπουργείο Παιδείας για τη διευθέτηση του χώρου της μεταλυκειακής εκπαίδευσης, με τη χορήγηση 33 αδειών ίδρυσης σε ιδιοκτήτες κολεγίων.

Το ερώτημα είναι πότε θα γίνει το επόμενο και σαφώς πιο κρίσιμο βήμα: η χορήγηση αδειών λειτουργίας, οι οποίες θα λύσουν τα χέρια των ιδιοκτητών αλλά και των ενδιαφερόμενων υποψήφιων σπουδαστών τους, εν όψει της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς. Το υπουργείο Παιδείας δείχνει να μη βιάζεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», το υπ. Παιδείας εξετάζει να παρατείνει την προθεσμία χορήγησης αδειών λειτουργίας στα κολέγια λόγω της σημαντικής καθυστέρησης στην έκδοση των αδειών ίδρυσης. Ετσι, η ανακοίνωση των κολεγίων που τελικά θα λάβουν άδεια ώστε να λειτουργήσουν από την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά θα γίνει τον Σεπτέμβριο, όταν και θα υπάρξουν έντονες αντιδράσεις από την πλευρά των ΑΕΙ, που θα ενισχυθούν με την έκδοση προεδρικού διατάγματος, βάσει του οποίου θα αναγνωρίζονται επαγγελματικά δικαιώματα στους αποφοίτους των κολεγίων που συνεργάζονται με ευρωπαϊκά ΑΕΙ.

Η αδειοδότηση και ενσωμάτωση της οδηγίας θα ξεκαθαρίσει το τοπίο για τους αποφοίτους λυκείου που τηρούν στάση αναμονής.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT