ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΙΧΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

Απολογείται σήμερα κατηγορούμενος για κατασκοπεία

Σήμερα απολογείται ενώπιον του ανακριτή με την κατηγορία της κατασκοπείας ο 30χρονος που συνελήφθη έχοντας στην κατοχή του φωτογραφίες στρατιωτικών εγκαταστάσεων της περιοχής του Εβρου. Ο συλληφθείς εντοπίστηκε την περασμένη Κυριακή από αστυνομικό στο λιμάνι της Σαμοθράκης. Τη στιγμή της σύλληψης ο 30χρονος είχε στην κατοχή του μεγάλο αριθμό φωτογραφιών από στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι όπου διέμενε στην περιοχή της Μάκρης, λίγα χιλιόμετρα από την Αλεξανδρούπολη. Εκεί, εκτός από φωτογραφίες βρέθηκαν κατά πληροφορίες και έγγραφα με καταγεγραμμένα δρομολόγια πολεμικών πλοίων. Η δράση του αποτελεί αντικείμενο έρευνας της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, ενώ για την υπόθεση ενημερώνεται το υπ. Εξωτερικών για να καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις των ελληνικών αρχών.

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ

Επιμένει προκλητικά η Αγκυρα

Νέα προκλητική δραστηριότητα των Τούρκων στο Αιγαίο. Τρεις σχηματισμοί τουρκικών μαχητικών, αποτελούμενοι από 16 αεροσκάφη εκ των οποίων τα οκτώ ήταν οπλισμένα, προχώρησαν χθες στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο σε τρεις παραβάσεις και δύο παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, ενώ σημειώθηκαν τρεις εμπλοκές. Σε όλες τις περιπτώσεις αναγνωρίστηκαν και στη συνέχεια αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά.

ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

Προτροπή Ν. Κωνσταντόπουλου

Ανάγκη αναδιάρθρωσης και έναρξης νέου κύκλου του πολιτικού συστήματος διαπιστώνει ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού κ. Ν. Κωνσταντόπουλος, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «ζούμε με τα ληγμένα της μεταπολίτευσης». «Ολα τα υπάρχοντα κόμματα είναι παλιά σχήματα που βρίσκονται σε σύγχυση ιδεολογικοπολιτική και ταραχή προγραμματική και οργανωτική μακριά από την κοινωνία», δήλωσε (Κανάλι 1). Ο κ. Κωνσταντόπουλος αναφέρθηκε και στην εσωκομματική κρίση που ταλανίζει την Κουμουνδούρου, τονίζοντας ότι είναι ορατός ο κίνδυνος να χαθούν όλα τα χαρακτηριστικά που έκαναν τον ΣΥΝ ανανεωτική ριζοσπαστική Αριστερά, κόμμα διακριτό και χρήσιμο. «Αν ο καθένας εγκλωβιστεί στην κομματική του τρύπα, τότε θα πετροβολούμαστε από τα χαρακώματα των κομματικών παρατάξεων αενάως», είπε. Σχετικά με την κρίση ηγεσίας υπογράμμισε ότι υπονομεύονται οι εσωκομματικές δημοκρατικές λειτουργίες μέσα από τις οποίες αναδείχθηκε η ηγεσία του ΣΥΝ.

ΥΠΟΘΕΣΗ «ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ»

Προθεσμία για να απολογηθούν

Προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν στις 9 Αυγούστου έλαβαν από την 25η τακτική ανακρίτρια οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση του «Συνδικάτου του Εγκλήματος» Παναγιώτης Βλαστός και Βασίλης Στεφανάκος, ενώ στις 10 Αυγούστου αναμένεται να απολογηθεί ο Γιάννης Σκαφτούρος. Προκειμένου να αποφευχθούν οι μεταγωγές των τριών εγκλείστων στις φυλακές των Τρικάλων, Λάρισας και Διαβατών, η 25η τακτική ανακρίτρια μετέβη η ίδια στις φυλακές. Εν τω μεταξύ, στη δικογραφία προστέθηκαν άλλα εννέα CD με ηχογραφημένες συνομιλίες μεταξύ των κατηγορουμένων, πέραν των γνωστών 96.

ΣΕ ΑΥΛΩΝΑΡΙ ΚΑΙ ΛΟΦΙΣΚΟ ΕΥΒΟΙΑΣ

Υπό μερικό έλεγχο οι πυρκαγιές

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν αργά χθες το βράδυ οι δύο μεγάλες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα στις περιοχές Αυλωνάρι και Λοφίσκος της Εύβοιας, ενώ νωρίτερα κατεσβέσθη φωτιά που απείλησε κατοικίες στην Παιανία. Στην Εύβοια, πυροσβέστες και φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κάνουν λόγο για εμπρησμό, καθώς ταυτόχρονα και σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων εκδηλώθηκαν τέσσερα μέτωπα. Εντοπίζουν μάλιστα τα κίνητρα των δραστών στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΦΟΡΕΙΣ

Ζητούν αποφυλάκιση Ηλιόπουλου

Την άμεση αποφυλάκιση του Θοδωρή Ηλιόπουλου, που βρίσκεται στην 22η ημέρα απεργία πείνας, ζήτησαν χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου βουλευτές, εκπρόσωποι σωματείων, φορέων και πολιτικών οργανώσεων. Ο Θ. Ηλιόπουλος συνελήφθη στα επεισόδια του Δεκεμβρίου και είναι ο μόνος από όσους αντιμετωπίζουν κατηγορίες (ακόμη και βαρύτερες) που παραμένει προφυλακισμένος. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες, ενώ οι συνήγοροί του αναφέρονται σε αυτόπτες μάρτυρες που βεβαιώνουν την αθωότητά του.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT