«Συγχαρητήρια» εκ των προτέρων

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υφυπουργός Παιδείας κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, πριν καν ανακοινωθούν τα ονόματα των κολεγίων που έλαβαν άδειες ίδρυσης, παρευρέθη στην τελετή αποφοίτησης σπουδαστών κολεγίου και ανακοίνωσε ότι έλαβε την άδεια ίδρυσης καθώς διαθέτει πληρέστατο φάκελο, όπως είπε.

Η παρουσία του υφυπουργού διατρανώνεται στην ιστοσελίδα του κολεγίου, σε μια εποχή που οι επιχειρηματίες αναμένουν τους τελικούς ελέγχους για τις άδειες λειτουργίας, ώστε να απευθυνθούν στους υποψηφίους. Δεν το γνώριζε ο κ. Λυκουρέντζος; Ποια η θέση του για την κατάσταση στα δημόσια ΑΕΙ; Η «Κ» επιχείρησε χθες να έχει την άποψη του υφυπουργού επί του θέματος, όμως συνεργάτης του ανέφερε ότι δεν είναι εφικτή η τηλεφωνική επικοινωνία πριν από τη Δευτέρα. Ειδικότερα, η διεύθυνση του κολεγίου διατρανώνει στην πρώτη σελίδα της ιστοσελίδας του την είδηση της παρουσίας του κ. Λυκουρέντζου στην τελετή αποφοίτησης στις 26 Ιουνίου. Επίσης, έχει αναρτήσει φωτογραφίες από την τελετή με τον Αρκάδα βουλευτή, ενώ ενημερώνει όσους επιθυμούν να μάθουν περισσότερα ότι ο κ. Λυκουρέντζος «έκαμε ταξίδι αστραπής γι’ αυτόν τον σκοπό, παρά τις δυσκολίες που προέκυψαν εξαιτίας της απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας».

Τι είπε ο υφυπουργός στην ομιλία του; Σύμφωνα με το κολέγιο, εκφράστηκε με πολύ θερμά σχόλια για την προσφορά του κολεγίου, χαρακτηρίζοντάς το πρωτοπόρο στην αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. «Ο κ. Λυκουρέντζος συμπλήρωσε ότι ο φάκελος για αδειοδότηση, τον οποίο κατέθεσε το κολέγιο, ήταν τόσο άρτιος σε υποδομές και πληρότητα επιστημονικού περιεχομένου, ώστε εγκρίθηκε ως έχει, χωρίς καμία παρατήρηση», λέει η ανακοίνωση. Η παρουσία του κ. Λυκουρέντζου γεννά εύλογα ερωτήματα, τη στιγμή που όλοι απαιτούν από την πολιτεία να ρυθμίσει με ακεραιότητα και αυστηρότητα τον χώρο της μεταλυκειακής εκπαίδευσης.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT