Χωρίς εργοτάξια οι εθνικές οδοί το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου

Χωρίς εργοτάξια οι εθνικές οδοί το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καλύτερες «συνθήκες» σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα θα συναντήσουν τις επόμενες ημέρες οι οδηγοί που θα χρησιμοποιήσουν τις εθνικές οδούς τόσο προς τη βόρεια όσο και προς τη νότια Ελλάδα. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα εργοτάξια θα αποσυρθούν για το τριήμερο, μάλιστα το ανακατασκευασμένο τμήμα Ριτσώνας – Θήβας θα δοθεί ειδικά για τις ημέρες αυτές στην κυκλοφορία και μετά θα ξανακλείσει έως ότου ολοκληρωθεί. Στόχος είναι να περιοριστεί κατά το δυνατόν η ταλαιπωρία των εκδρομέων.

Οι κοινοπραξίες που εκμεταλλεύονται την εθνική οδό Αθήνας-Θεσσαλονίκης και Κορίνθου-Τρίπολης, στις οποίες πραγματοποιούνται σήμερα εργασίες βελτίωσης, αποφάσισαν να αποσύρουν τα εργοτάξια και να δώσουν στην κυκλοφορία όσο το δυνατόν περισσότερες λωρίδες για το τριήμερο. Πιο συγκεκριμένα:

l Στο τμήμα Μεταμόρφωση-Σκάρφεια, της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας (το οποίο ανήκει στην ευθύνη της κοινοπραξίας «Νέα Οδός») η κυκλοφορία των οχημάτων θα πραγματοποιείται σε 3 λωρίδες ανά κατεύθυνση από Αθήνα έως Σχηματάρι. Στη συνέχεια στο τμήμα Ριτσώνα-Θήβα οι οδηγοί θα κινηθούν για πρώτη φορά στο νέο, ανακατασκευασμένο δρόμο, ο οποίος θα ανοίξει μόνο για το τριήμερο (από Δευτέρα η κυκλοφορία θα εκτρέπεται και πάλι σε παρακαμπτηρίους μέχρι την ολοκλήρωση των τελευταίων εργασιών). Το υπόλοιπο τμήμα του δρόμου θα έχει ανοιχτές δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση (συν τη λωρίδα έκτακτης ανάγκης). Το μοναδικό «δύσκολο» τμήμα θα είναι εκείνο της Υλίκης: στο οποίο την Παρασκευή και το Σάββατο το ρεύμα ανόδου θα έχει δύο λωρίδες και το ρεύμα καθόδου μία, ενώ το αντίθετο θα συμβεί την Κυριακή. Από Δευτέρα η κυκλοφορία στην περιοχή της Υλίκης επανέρχεται μόνο σε μια λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση μέχρι την ολοκλήρωση της σύνδεσης με τη νέα παράκαμψη.

l Στο τμήμα Μαλιακού-Κλειδιού Ημαθίας, της εθνικής οδού Λαμίας-Θεσσαλονίκης (κοινοπραξία Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου) θα υπάρχουν περιορισμοί σε δύο σημεία: στο 435ο χιλιόμετρο (γέφυρα Μαυρονερίου), στο οποίο η κυκλοφορία θα διεξάγεται μέσω παράκαμψης, από δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση και στα υπό κατασκευή διόδια Πυργετού μετά τα Τέμπη, όπου το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη εκτρέπεται σε παρακαμπτήρια οδό.

l Στο τμήμα Κορίνθου-Τρίπολης θα αποσυρθούν όλα τα εργοτάξια και η κυκλοφορία θα διεξάγεται από δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση. Εξαίρεση η διέλευση μέσα από την παλιά και τη νέα σήραγγα Αρτεμισίου, που θα διεξάγεται από μια λωρίδα (σε περίπτωση προβλήματος ωστόσο ενδέχεται να επιτραπεί η χρήση και δεύτερης λωρίδας). Τα συνεργεία θα επανέλθουν δύο εβδομάδες αργότερα προκειμένου να συνεχίσουν τις εργασίες.

Υπενθυμίζεται ότι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην εθνική οδό Κορίνθου-Πατρών θα ξεκινήσουν το φθινόπωρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή