Ελληνες φοιτητές «έκλεψαν» τις εντυπώσεις

Ελληνες φοιτητές «έκλεψαν» τις εντυπώσεις

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Σε μια εποχή που τα φοιτητικά στερεότυπα είναι ασαφή, είκοσι φοιτητές της Ομάδας Φόρμουλα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης επιμένουν ως συνεχιστές ενός φιλόδοξου στόχου που έθεσαν οι προκάτοχοί τους στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ιδρύματος: να φτάσουν στην κορυφή του Διεθνούς Διαγωνισμού Formula Student, σαρώνοντας με το δικό τους μονοθέσιο αγωνιστικό αυτοκίνητο ARTEMIS όλα τα βραβεία σχεδιασμού και ταχύτητας.

Ηδη στην κλάση 3 (αφορά κοστολόγηση-σχεδιασμό-εμπορική παρακολούθηση) του γύρου, που διεξήχθη στο Σίλβερστον της Αγγλίας, οι φοιτητές του ΑΠΘ που αποτελούν την ομάδα ART (Aristotle Racing Team) ενθουσίασαν τους κριτές, οι οποίοι τους απένειμαν το βραβείο Σχεδιασμού για το νέο μονοθέσιο αγωνιστικό που ετοιμάζουν, ενώ στη γενική κατάταξη κατέκτησαν τη δεύτερη θέση ανάμεσα σε 16 ομάδες από όλο τον κόσμο. Στη Formula Student, που διεξάγεται κάθε χρόνο στα βήματα της Formula 1, παίρνουν μέρος αντίστοιχα Τμήματα περίπου 100 πανεπιστημίων από όλον τον κόσμο. Δείγμα του ενδιαφέροντος που συγκεντρώνει το γεγονός είναι ότι παρακολουθείται ανελλιπώς από δεκάδες τεχνικούς διευθυντές της Formula και στελέχη μεγάλων βιομηχανιών αυτοκινήτων που συμμετέχουν στους μεγάλους αγώνες.

Στην Ευρώπη, εκτός από την Αγγλία, ο διαγωνισμός διεξάγεται σε Γερμανία και Ιταλία. Μια πανεπιστημιακή ομάδα μπορεί να συμμετέχει σε ένα μόνο γύρο. Η Ομάδα ART του ΑΠΘ πήρε μέρος τα δύο προηγούμενα χρόνια με μεγαλύτερη διάκριση αυτή της 20ής θέσης στη γενική κατάταξη μεταξύ 80 πανεπιστημιακών ομάδων. Το μονοθέσιο αγωνιστικό αυτοκίνητο εκείνης της ομάδας αποσύρθηκε πλέον και η νέα ομάδα των φοιτητών του ΑΠΘ μπήκε στα. ..pits με το ARTEMIS, ονομασία που δεν έχει σχέση με το άρμα μάχης, αλλά με την απόδοση στα λατινικά του ΑRΤ-ΕΜΕΙΣ. Οπως είπε μιλώντας στην «Κ» ο επικεφαλής της ομάδας του ΑΠΘ κ. Β. Φωτσιτζής, «έχουμε πλέον σχεδιάσει και την τελευταία βίδα για την κατασκευή του μονοθέσιου». Σε λίγες εβδομάδες, στα εργαστήρια του Τμήματος, θα αρχίσει με όρεξη η συναρμολόγηση έτσι ώστε το όχημα να είναι έτοιμο για να δοκιμαστεί στις πίστες τον Μάρτιο, κυνηγώντας στον ανοιξιάτικο γύρο τη… σαμπάνια του πρωταθλητή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή