Τροποποιήσεις για τις υιοθεσίες

Τροποποιήσεις για τις υιοθεσίες

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι δυσλειτουργίες που υπάρχουν στη διαδικασία της υιοθεσίας και την καθιστούν εξαιρετικά χρονοβόρα εξετάστηκαν χθες στο υπουργείο Δικαιοσύνης, κατά τη συνεδρίαση της Ειδικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής, στην οποία συμμετέχει και το υπουργείο Υγείας.

Το νομοθετικό πλαίσιο θα τροποποιηθεί με αιχμή την απλούστευση των διαδικασιών, εξαιτίας των οποίων παραμένει σημαντικός αριθμός παιδιών επί πολλά χρόνια σε ιδρύματα. Για τον λόγο αυτό, ενώπιον της επιτροπής κλήθηκε η πρόεδρος του Κέντρου Βρεφών Μητέρα, κ. Στυλιανή Καλαϊτζάκη, όπως και ένα κοριτσάκι 6,5 ετών, το οποίο εξακολουθεί να φιλοξενείται στο Κέντρο, καθώς δεν έχει βρεθεί ανάδοχη οικογένεια. Οι υποψήφιοι γονείς έρχονται αντιμέτωποι με ένα δαιδαλώδες νομοθετικό πλαίσιο και ψυχοφθόρες διαδικασίες που συνήθως δεν οδηγούν πουθενά. Πηγαινοέρχονται για μήνες στα ιδρύματα, δίνουν συνεντεύξεις, βιογραφικά, και τις περισσότερες φορές περνούν ακόμη και τρία χρόνια χωρίς να έχουν προχωρήσει στην πολυπόθητη υιοθεσία. Ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Δένδιας και o υφυπουργός Υγείας κ. Σαλμάς ζήτησαν να επισπευσθεί το έργο της επιτροπής, ώστε να δοθεί λύση με τις απαιτούμενες τροποποιήσεις στο υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή