«Κανένας λόγος ανησυχίας»

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας»! Αυτό απάντησε χθες ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργος Σουφλιάς σε ερώτηση της «Κ» σχετικά με το ενδεχόμενο αναθεώρησης του ρυθμιστικού σχεδίου Αθήνας μετά την καταστροφή. «Το ρυθμιστικό πλαίσιο σέβεται το δάσος», συμπλήρωσε, κρίνοντας ότι η απώλεια 200.000 στρεμμάτων δάσους στην Αττική δεν επαρκεί για να δικαιολογήσει αλλαγή στρατηγικής στον πολεοδομικό και χωροταξικό σχεδιασμό του νομού. Ταυτόχρονα τόνισε ότι το νέο ρυθμιστικό δεν προωθεί μια Αθήνα 8 εκατομμυρίων κατοίκων και «δεν εντάσσει ούτε ένα στρέμμα στο σχέδιο πόλης».

Σε ερώτηση της «Κ» σχετικά με τα αυθαίρετα κτίσματα στις πληγείσες περιοχές, ο κ. Σουφλιάς υπενθύμισε ότι η καταγραφή και η κατεδάφισή τους είναι αποκλειστική ευθύνη της Περιφέρειας Αττικής, της νομαρχίας Ανατολικής Αττικής και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Διευκρίνισε ωστόσο ότι αποζημιώσεις και αρωγή δεν αφορούν τους πληγέντες αυθαιρετούχους, ενώ τα συνεργεία των μηχανικών που πραγματοποιούν ελέγχους θα ενημερώσουν Περιφέρεια και νομαρχία για τα αυθαίρετα που θα καταγράψουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή