Σεισμός 4,4 Ρίχτερ χθες στα Βίλια Αττικής

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ χθες στα Βίλια Αττικής

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο χθεσινός σεισμός στα Βίλια Αττικής δεν συνδέεται με το ρήγμα των Αλκυονίδων, που το 1981 έδωσε σεισμό 6,7 Ρίχτερ, προκαλώντας τον θάνατο 20 ανθρώπων. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν με αρκετή ασφάλεια οι σεισμολόγοι, καθώς μελετούν επισταμένως το τελευταίο έτος την περιοχή. Ο σεισμός, μεγέθους 4,4 Ρίχτερ, έγινε στις 11.17 χθες το πρωί. Το επίκεντρό του εντοπίστηκε 15 χλμ. βόρεια των Μεγάρων, 40 χλμ. βορειοδυτικά της Αθήνας, στην περιοχή των Βιλίων. Την κύρια δόνηση ακολούθησαν οκτώ μετασεισμοί μέχρι αργά χθες το απόγευμα, με μεγέθη μικρότερα των 4 Ρίχτερ. Η δόνηση έγινε αισθητή σε ολόκληρη την Αθήνα, εξαιτίας της μικρής απόστασης αλλά και του μικρού εστιακού βάθους, χωρίς όμως να προκαλέσει ζημιές ή άλλα προβλήματα.

«Ο σεισμός έγινε σε βάθος 10 χλμ., σε ένα μικρό ρήγμα στο όρος Πατέρας, το οποίο δεν συνδέεται με το ρήγμα των Αλκυονίδων», λέει στην «Κ» ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου κ. Κώστας Μακρόπουλος. «Δεν μας προκαλεί καμία ανησυχία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή