ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΩΝ

Αναβολή της συνάντησης Χριστόφια – Ταλάτ

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δ. Χριστόφια και του Τουρκοκύπριου ηγέτη κ. Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, η οποία θα σηματοδοτούσε την έναρξη του β΄ γύρου των απευθείας διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό. Αφορμή για την αναβολή στάθηκε η απαγόρευση σε προσκυνητές να διαβούν το οδόφραγμα του Λιμνίτη, για να μεταβούν στην κατεχόμενη Μόρφου για τη θεία λειτουργία στον Ναό του Αγίου Μάμα. «Η συμπεριφορά αυτή ρίχνει σκιά στην έναρξη του β΄ γύρου των συνομιλιών και έτσι ήταν προτιμότερο να αναβληθεί», δήλωσε για το θέμα ο κ. Γ. Ιακώβου, σύμβουλος του κ. Χριστόφια. Για την αναβολή έχει ενημερωθεί και ο Ειδικός Σύμβουλος του γ.γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ.

ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΑΔΗΜΑ

Απολογία για το ομόλογο του ΤΕΑΔΥ

Ελεύθερη με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αφέθηκε μετά την απολογία της για την υπόθεση των ομολόγων ενώπιον του εφέτη ανακριτή κ. Γ. Λέκκα η τέως γενική διευθύντρια του ΤΕΑΔΥ κ. Παναγιώτα Καραδήμα. Η απολογία της διήρκεσε 10 ώρες και αφορούσε το κατηγορητήριο για το υπερτιμολογημένο ομόλογο των 280 εκατ. ευρώ που κατέληξε σε ασφαλιστικά Ταμεία. Η τέως διευθύντρια του ΤΕΑΔΥ ισχυρίστηκε ότι ο ρόλος της ήταν εισηγητικός και η ίδια δεν είχε δικαίωμα ψήφου. Στις 7 Σεπτεμβρίου αναμένεται να απολογηθεί και ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΑΔΥ κ. Αγάπιος Σημαιοφορίδης.

ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ ΩΣ ΔΟΥΚΙΣΣΗΣ ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ

Λειτουργεί πάλι το μετρό

Επαναλειτουργεί από χθες το τμήμα του Μετρό από τον σταθμό Εθνικής Αμυνας έως τον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας, συνδέοντας και πάλι το Μετρό με το αεροδρόμιο. Το ΥΠΕΧΩΔΕ εγκαινίασε χθες τον σταθμό του Νομισματοκοπείου, ενώ μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να ολοκληρωθεί ο παρακείμενος χώρος στάθμευσης 650 θέσεων, αλλά και η μεταφορά λεωφορειακών γραμμών στον σταθμό μετεπιβίβασης στην επιφάνεια του σταθμού. Ο σταθμός στον Χολαργό αναμένεται να παραδοθεί έως το τέλος του έτους, ενώ ο σταθμός Αγίας Παρασκευής πριν από το καλοκαίρι του 2010.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ 20.000 ΑΝΕΡΓΩΝ ΟΑΕΔ

Ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο

Σε υψηλούς τόνους αντιπαράθεσης με σημείο αιχμής την τροπολογία για την πρόσληψη 20.000 ανέργων του ΟΑΕΔ σε δήμους και κοινότητες με συμβάσεις έως και 36 μήνες, ολοκληρώθηκε η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών που προέβλεπε επίλυση σειράς θεμάτων συμβασιούχων και μη.

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Καταφύγιο για μετανάστες

Ο δήμος Πειραιά παραχώρησε προσωρινά καταφύγιο σε ανέστιους ευάλωτους αλλοδαπούς (εγγύους, ηλικιωμένους, λεχώνες, παιδιά έως 10 ετών) που έφθασαν χθες τα ξημερώματα από τη Μυτιλήνη. Το υπ. Υγείας δήλωσε αναρμόδιο στην αντιμετώπιση του προβλήματος, ενώ δεν έχει ετοιμάσει ακόμη τις κατασκηνώσεις του Αγ. Ανδρέα προκειμένου να φιλοξενηθούν ασυνόδευτοι ανήλικοι. Μέχρι χθες 150 ανήλικοι παρέμεναν στη Μυτιλήνη, αφού οι αρχές δεν είχαν ετοιμάσει τα απαραίτητα για την αναχώρησή τους έγγραφα. Από την πλευρά του, ο Ν. Αθηνών κ. Γ. Σγουρός κάλεσε το υπ. Εσωτερικών και Δ. Τάξης να «ανακαλέσουν την απόφαση» δυνατότητας μεταφοράς προσφύγων από τη Μυτιλήνη στην Αθήνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή