Χρησιμοποίησαν το ίδιο τηλέφωνο στην Αθήνα

Χρησιμοποίησαν το ίδιο τηλέφωνο στην Αθήνα

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από καρτοτηλέφωνο στο κέντρο της Αθήνας έγιναν τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα για τοποθέτηση βόμβας στο Χρηματιστήριο Αθηνών και το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, στη Θεσσαλονίκη. Το εύρημα μοιάζει να ενισχύει την άποψη ότι μεταξύ των τρομοκρατικών οργανώσεων υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας ή κοινό καθοδηγητικό κέντρο, μολονότι η αστυνομία δεν συνδέει, επισήμως, τις δύο βομβιστικές επιθέσεις.

Οσον αφορά την εκρηκτική ύλη που χρησιμοποιήθηκε για τη βόμβα στο Χρηματιστήριο, η ΕΛ.ΑΣ. θεωρεί ότι πρόκειται για μείγμα νιτρικής αμμωνίας, πετρελαίου και αμμωνιοδυναμίτιδας. Το ίδιο μείγμα, αλλά σε λανθασμένη αναλογία, είχε χρησιμοποιηθεί στην αποτυχημένη βομβιστική επίθεση εναντίον της Citibank στην Κηφισιά, την ευθύνη της οποίας είχε αναλάβει ο «Επαναστατικός Αγώνας». Διερευνάται και ότι τα οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν στις δύο επιθέσεις εκλάπησαν από περιοχές πέριξ της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή