Επίθεση… ξιφία σε νεαρή λουόμενη

Επίθεση… ξιφία σε νεαρή λουόμενη

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνέβη και αυτό. Μία 32χρονη γυναίκα λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή της από την επίθεση… ξιφία! Το απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα την προηγούμενη Πέμπτη στην παραλία Καμάρι της Σαντορίνης. Η γυναίκα, που είναι κάτοικος Αθηνών και βρισκόταν στο νησί για διακοπές, κολυμπούσε αμέριμνη σε μικρή απόσταση από την ακτή, όταν αισθάνθηκε έναν πόνο. Μόνο όμως όταν βγήκε στην παραλία αντιλήφθηκε ότι έφερε ένα μεγάλο τραύμα στην κοιλιά, από το οποίο αιμορραγούσε ακατάσχετα.

Οι γιατροί του Κέντρου Υγείας του νησιού, αλλά και οι συνάδελφοί τους στο νοσοκομείο «Γιώργος Γεννηματάς» στην Αθήνα, όπου η άτυχη κοπέλα μεταφέρθηκε εσπευσμένα, δεν πίστευαν στα μάτια τους, αλλά ούτε και στην «τύχη μέσα στην απίστευτη ατυχία» της γυναίκας. Μολονότι με το ρύγχος του ο ξιφίας «τρύπησε» διάφορα ζωτικά της όργανα, όπως το ήπαρ και τη χοληδόχο κύστη, φθάνοντας έως την σπονδυλική της στήλη, δεν επηρέασε μεγάλα αγγεία, όπως την κάτω κήλη ή την αορτή, γεγονός που θα επέφερε ακαριαίο θάνατο, ενώ δεν υπέστη οποιαδήποτε νευρολογική βλάβη.

Η επέμβαση συρραφής στο συκώτι και τη χοληδόχο κύστη στέφθηκε με επιτυχία και πλέον η κατάσταση της υγείας της γυναίκας χαρακτηρίζεται σταθερή. Χθες μάλιστα αναμενόταν να εξέλθει από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Οπως έδειξε η μαγνητική τομογραφία, πάντως, ένα κομματάκι από το ρύγχος τού ψαριού παραμένει σφηνωμένο στον 2ο οσφυϊκό σπόνδυλο… Οι ειδικοί χαρακτηρίζουν το περιστατικό εξαιρετικά σπάνιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή