«Να αυξηθεί το πράσινο»

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιθετική πολιτική για τη συντήρηση και την αύξηση του αστικού πρασίνου στην Αθήνα, ιδιαίτερα μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού και τη μεγάλη οικολογική καταστροφή που προκάλεσαν, απαίτησε χθες κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αθηνών η Ανοιχτή Πόλη, παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΝ.

Οπως υποστήριξαν τα μέλη της παράταξης, «ο δήμος θα πρέπει στο μέλλον να αυξήσει με μεγάλη προσπάθεια το πράσινο, να εγκαταλείψει τις πολιτικές που προωθούν την τσιμεντοποίηση των ελεύθερων χώρων -ακόμη και αν αυτές μεθοδεύονται στο όνομα της οικονομικής αξιοποίησης-, να προστατεύσει τις δασικές εκτάσεις, αλλά και τα δάση γύρω από την Αθήνα και κυρίως, να αντιστρατευτεί τα σχέδια του ΥΠΕΧΩΔΕ, που πρόκειται άλλωστε και να παγώσουν λόγω των εκλογών».

Για την αντιμετώπιση, λοιπόν, της οικολογικής καταστροφής, η Ανοικτή Πόλη ζητάει από τον δήμαρχο όχι μόνο να προστατεύσει και να αξιοποιήσει το υπάρχον αστικό πράσινο, αλλά και να μην προβεί σε κανέναν αποχαρακτηρισμό οικοπέδου που έχει χαρακτηριστεί κοινόχρηστο πράσινο. Ως παράδειγμα -προς αποφυγή-, η Ανοικτή Πόλη αναφέρθηκε στο θέμα του κτήματος Δρακόπουλου, για το οποίο, μεσούντος του θέρους, ξεκίνησαν οι διαδικασίες, ώστε να δοθεί «πράσινο φως» στα σχέδια του Ερυθρού Σταυρού.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Ν. Κακλαμάνης υπεραμύνθηκε των δικών του επιλογών, λέγοντας ότι «κύριο μέλημα και προτεραιότητα του δήμου ήταν να εφαρμοστεί μια ουσιαστική πολιτική για τη βελτίωση του «πράσινου» ισοζυγίου της πόλης και να αποτραπούν οι κίνδυνοι από τη μείωσή του».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή