Οδηγίες υγιεινής προς μικρούς μαθητές, με τη μορφή παιχνιδιού

Οδηγίες υγιεινής προς μικρούς μαθητές, με τη μορφή παιχνιδιού

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν πίνω νερό με το στόμα κατευθείαν στη βρύση». «Δεν μοιράζομαι προσωπικά αντικείμενα». «Πλένω τα χέρια μου συχνά και καλά με σαπούνι. Δεν βιάζομαι, ας τραγουδήσω δύο φορές το «γύρω γύρω όλοι» και μετά ξεπλένω τα χέρια». Οδηγίες προσωπικής υγιεινής με τη μορφή παιχνιδιού θα πρέπει να δώσουν οι εκπαιδευτικοί σε μικρούς μαθητές στο πλαίσιο της έναρξης των σχολείων σε συνδυασμό με την επερχόμενη πανδημία γρίπης. Στα μέτρα αυτά αναφέρθηκε στο πλαίσιο του συνεδρίου για την πανδημία γρίπης η παιδίατρος κ. Δώρα Σταύρου, συνεργάτις του Τομέα Υγείας του Παιδιού της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας.

Την ίδια στιγμή, τον έντονο προβληματισμό τους για τις άμυνες των σχολείων κατά της γρίπης εξέφρασαν χθες οι εκπρόσωποι των ομοσπονδιών δασκάλων και καθηγητών, στη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Παιδείας κ. Αρη Σπηλιωτόπουλο. Τα προεδρεία της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ ανέφεραν ότι ορισμένα μέτρα είναι ανεφάρμοστα λόγω της έλλειψης υποδομών στα σχολεία (π. χ. επιπλέον αίθουσες για την απομόνωση μαθητών με συμπτώματα γρίπης).

Μείζον θέμα είναι και οι ελλείψεις σε καθαρίστριες. Σήμερα υπάρχουν περίπου 8.000 καθαρίστριες με σύμβαση αορίστου χρόνου και επιπλέον 7.500 με σύμβαση ορισμένου χρόνου για περίπου 15.450 σχολικές μονάδες. Σύμφωνα με τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ, ο κ. Σπηλιωτόπουλος απέκλεισε το ενδεχόμενο νέων προσλήψεων, ενώ σχετικά με τις αιτιάσεις για ανεφάρμοστα μέτρα σημείωσε πως ο σχεδιασμός τους ήταν ευθύνη του υπουργείου Υγείας. Ο υπουργός εμφανίστηκε θετικός στο αίτημα επιπλέον χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών για αγορά υλικών (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά κ. ά.).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή