Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο Αιγινήτειο

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο Αιγινήτειο

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αναστάτωση βρίσκονται το τελευταίο διάστημα οι εργαζόμενοι στο Αιγινήτειο νοσοκομείο, εξαιτίας της απόφασης του υπουργείου Οικονομικών για την περικοπή εκπαιδευτικού επιδόματος και την επιστροφή, από τους περίπου 400 εργαζομένους του νοσοκομείου, ποσού που ανέρχεται έως και 6.200 ευρώ.

Οπως εξήγησε στην «Κ» ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Αιγινητείου, κ. Σωτήρης Τριανταφύλλου, οι εργαζόμενοι λαμβάνουν από το 2001 ειδικό εκπαιδευτικό επίδομα -καθώς το Αιγινήτειο είναι αμιγώς πανεπιστημιακό νοσοκομείο- ύψους 102 ευρώ μηνιαίως. Πρόσφατα, το υπ. Οικονομίας αποφάνθηκε ότι η καταβολή του επιδόματος θα σταματήσει, αφού δεν συμπεριλαμβάνεται σε ρυθμίσεις του νέου μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων που ισχύει από το 2004. Παράλληλα, ζητεί από τους εργαζομένους την επιστροφή των χρημάτων που έλαβαν από το 2004 έως σήμερα. Το Σωματείο Εργαζομένων Αιγινητείου, από την περασμένη Δευτέρα, πραγματοποιεί καθημερινά συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο προαύλιο του νοσοκομείου και συμβολικό κλείσιμο λωρίδας της λεωφόρου μπροστά από το Αιγινήτειο, ενώ χθες εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Παιδείας, ζητώντας συνάντηση με τον υπουργό, η οποία τελικά δεν πραγματοποιήθηκε. Αντί αυτού, οι εργαζόμενοι συναντήθηκαν με τη γενική γραμματέα κ. Νίκη Γκοτσοπούλου, χωρίς ωστόσο -όπως υποστηρίζουν- να λάβουν ικανοποιητική απάντηση για την επίλυση του ζητήματος.

Σήμερα, θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση του σωματείου, προκειμένου να καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις των εργαζομένων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή