«Τα πάντα θα είναι στη θέση τους»

«Τα πάντα θα είναι στη θέση τους»

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εναρξη της νέας σχολικής χρονιάς αύριο, και το θέμα της αντιμετώπισης της γρίπης έχει μπει στον προεκλογικό στίβο. «Λογικό είναι, τριάντα ημέρες πριν από τις εκλογές, ο καθένας να δώσει τον καλύτερό του εαυτό στην προεκλογική μάχη. Ομως, επιτρέψτε μου εμείς σε αυτόν τον ολισθηρό δρόμο να μην τους ακολουθήσουμε», ανέφερε χθες ο υπ. Παιδείας κ. Αρης Σπηλιωτόπουλος, κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ για προσπάθεια δημιουργίας πανικού. «Στο Εθνικό Σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας γρίπης, που δημοσιεύθηκε αρχές Αυγούστου, το υπ. Υγείας δεν συμπεριέλαβε καμία ειδική αναφορά στα σχολεία. Από τις 30 Ιουλίου έχουμε προτείνει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης. Τα όποια μέτρα ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο κρίνονται ανεπαρκή και κυρίως ανεφάρμοστα από τους εκπαιδευτικούς. Δύο μήνες μετά, είμαστε ακόμα στο «θα». Ενώ τα σχολεία ανοίγουν!», ήταν η δήλωση των υπευθύνων του ΠΑΣΟΚ για την Παιδεία κ. Αννας Διαμαντοπούλου και για την Υγεία κ. Γεωργίου Φλωρίδη. Βέβαια, είναι δεδομένο ότι τα μέτρα κατά της γρίπης θα αναδείξουν τα μείζονα προβλήματα των δημοσίων σχολείων σε υποδομές, προσωπικό, χρηματοδότηση. Ηδη, οι σχολικές επιτροπές «τρέχουν» για να προμηθευτούν τα απαραίτητα υλικά (γάντια, αντισηπτικά, σαπούνια κ. ά.). «Τα πάντα θα είναι στη θέση τους», διαβεβαίωσε, πάντως, από την πλευρά του, χθες ο κ. Σπηλιωτόπουλος. Με βάση το υπ. Παιδείας:

– Οι μαθητές που έχουν παρουσιάσει συμπτώματα δεν πρέπει να πάνε αύριο στο σχολείο.

– Οι σχολικές επιτροπές θα διαχειριστούν το υλικό υγιεινής. Μάλιστα, ο υπουργός δεν απέκλεισε αύξηση των σχετικών κονδυλίων, τη στιγμή που οι επιτροπές διαμαρτύρονται για ελλείψεις σε αντισηπτικά κ. ά.

– Ο κ. Σπηλιωτόπουλος απέκλεισε την προοπτική προσλήψεων επιπλέον καθαριστριών.

– Στα σχολεία θα καταγράφονται οι απουσίες μαθητών και εκπαιδευτικών λόγω του νέου ιού και θα αποστέλλονται στο ΥΠΕΠΘ για αξιολόγηση της κατάστασης.

– Συνολικά 45.095 εργαζόμενοι (διοικητικό προσωπικό, εκπαιδευτικοί) θα εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα και θα λειτουργήσουν ως προσωπικό ασφαλείας στην περίπτωση πανδημίας.

– Ο κ. Σπηλιωτόπουλος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κλείσουν σχολεία εάν αυτό απαιτηθεί.

– Στην περίπτωση που μεγάλος αριθμός μαθητών χρειαστεί να μείνει στο σπίτι, η εκπαιδευτική ύλη μπορεί να καλυφθεί από τα προγράμματα της τηλεόρασης (μέσω των κρατικών καναλιών).

– Τα ίδια ΜΜΕ θα εκπέμπουν εκλαϊκευμένες σχετικές οδηγίες.

– Υπάρχει πρόβλεψη για αντικατάσταση των εκπαιδευτικών που θα νοσήσουν από άλλους που είναι ενταγμένοι στους πίνακες των αναπληρωτών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή