Πρώτο κουδούνι με τη σκέψη στη γρίπη

Πρώτο κουδούνι με τη σκέψη στη γρίπη

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρώτο κουδούνι της σχολικής χρονιάς χτυπάει σήμερα για 1.480.000 μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων και εντείνεται η ανησυχία πολλών γονιών για την αναμενόμενη εξάπλωση της νέας γρίπης στα σχολεία. Ηδη, το υπουργείο Παιδείας προειδοποιεί τους γονείς να μη στείλουν τα παιδιά τους σήμερα στο σχολείο, εάν έχουν δει κάποιο «ύποπτο» σύμπτωμα.

Θετικό ωστόσο είναι το γεγονός ότι δεν υπήρξαν προβλήματα στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, που άρχισαν να λειτουργούν από τα τέλη Αυγούστου.

Χθες, ο υπουργός Παιδείας κ. Αρης Σπηλιωτόπουλος διαβεβαίωσε ότι όλα είναι έτοιμα και μίλησε για πολιτική εκμετάλλευση του θέματος.

Ωστόσο, υπάρχουν παράμετροι του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος που θα μπορούσαν να ευνοήσουν την εξάπλωση της γρίπης. Είναι ενδεικτικό ότι με βάση τα στοιχεία του Κέντρου Εκπαιδευτικής Ερευνας, από τα περίπου 14.500 σχολεία το 49,4% είναι συστεγαζόμενα. Επίσης, το 23,7% λειτουργεί στο πλαίσιο ενός μεγάλου συγκροτήματος. Ακόμη, το 47,6% των σχολείων έχει κοινές αυλές.

Το πρόβλημα είναι οξύτερο στα λύκεια (64,3%). Ομως το μεγαλύτερο πρόβλημα έχουν 200 σχολεία (το 1,5% του συνόλου) που δεν έχουν καν αυλή. Και είναι εντυπωσιακό ότι τα περισσότερα από αυτά (170) είναι νηπιαγωγεία. Την επόμενη εβδομάδα θα καθοριστούν τα κριτήρια για το κλείσιμο των σχολείων, μέτρο το οποίο, ωστόσο, σύμφωνα με τη λοιμωξιολόγο κ. Ελένη Γιαμαρέλλου, πιθανότατα δεν θα ανακόψει το κύμα πανδημίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή