Πρώτο κουδούνι παρουσία εκσκαφέων

Πρώτο κουδούνι παρουσία εκσκαφέων

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αγιασμό παρουσία εκσκαφέων θα κάνουν σήμερα οι μαθητές του κτιρίου που συστεγάζει τέσσερα σχολεία στην Ακαδημία Πλάτωνος: το πρωινό 27ο Λύκειο Αθηνών, το 27ο και 51ο Γυμνάσιο Αθηνών που λειτουργούν πρωί – απόγευμα και το εσπερινό 5ο Γυμνάσιο και 5ο Λύκειο Αθηνών.

Οι εκτεταμένες εργασίες που ξεκίνησαν εν μέσω θέρους, προκειμένου κυρίως να ενισχυθούν τα θεμέλια του κτιρίου, δεν έχουν ακόμη περατωθεί, με αποτέλεσμα να προοιωνίζεται -για τις μαθήτριες και τους μαθητές του εν λόγω συγκροτήματος- ένα σχολικό έτος υπό αντίξοες συνθήκες, κατά το μεγαλύτερο μέρος του. Είναι χαρακτηριστικό ότι «λόγω των εργασιών οι κανονικές τουαλέτες δεν υφίστανται, αλλά αντικαταστάθηκαν από προκάτ, δύο για τα κορίτσια και δύο για τα αγόρια, όταν μόνο στην πρωινή βάρδια, ο αριθμός των μαθητών ανέρχεται σε περίπου 300» δηλώνει στην «Κ» καθηγητής που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του (τα στοιχεία του βρίσκονται στη διάθεση της εφημερίδας). Ηδη έχουν στηθεί εννέα προκάτ αίθουσες για τις ανάγκες λειτουργίας των γυμνασίων, ενώ σε ό, τι αφορά το 27ο Λύκειο, αυτό «θα παραμείνει στον δεύτερο όροφο του κτιρίου». Παράλληλα, σχεδόν ολόκληρος ο προαύλιος χώρος έχει καταληφθεί από τα σκαπτικά μηχανήματα και τα βουνά χώματος. Οι εργασίες ξεκίνησαν στις αρχές Ιουλίου. Αποφασίστηκε να ενισχυθούν τα θεμέλια του σχολικού κτιρίου, που χρονολογείται από τις αρχές της δεκαετίας του ’70, και να γίνουν αλλαγές σε πόρτες και παράθυρα. Ομως, για το ριζικό αυτό «λίφτινγκ» δύο μήνες ήταν ανεπαρκές διάστημα. Ηδη, οι εξετάσεις του Σεπτεμβρίου διενεργήθηκαν «με τα κομπρεσέρ να δουλεύουν, ενώ το δεύτερο μέρος τους, που περιλαμβάνει την αντικατάσταση των παραθύρων, θα εκτελεστεί την επόμενη σχολική χρονιά», δηλώνει ο καθηγητής. Ασαφής παραμένει ο ακριβής χρόνος περάτωσης των εργασιών, καθώς «σε πρόσφατη ενημέρωση που είχαμε από τη διεύθυνση του σχολείου για τα μέτρα προφύλαξης από τη νέα γρίπη, δεν αναφέρθηκε κάτι συγκεκριμένο, εκτός του ότι οι εργασίες δεν θα διαρκέσουν επί μακρόν».

Εντονος προβληματισμός

Λογικός είναι, παράλληλα, ο έντονος προβληματισμός μέρους του διδακτικού προσωπικού σε ό, τι αφορά την αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής που επιβάλλει η φετινή σχολική χρονιά λόγω της νέας γρίπης. Δύο εκ των διευθυντών του συγκροτήματος στους οποίους απευθύνθηκε η «Κ» δεν θέλησαν να τοποθετηθούν επί του θέματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή