ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΡΕΥΝΑ ΣΕ ΗΠΑ, ΚΑΝΑΔΑ, Ε.Ε.

Οι Ελληνες της διασποράς επιθυμούν να ψηφίσουν

Την επιθυμία τους για δικαίωμα ψήφου στις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα εκφράζουν στη συντριπτική πλειοψηφία τους οι Ελληνες της διασποράς, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που διενεργήθηκε από την εταιρεία Κάπα Research και το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ. Το 82,4% των Ελλήνων που ζουν σε ΗΠΑ και Καναδά, το 81% εκείνων που ζουν στην Ε.Ε. και το 80% όσων ζουν σε άλλα σημεία της υφηλίου, απάντησαν θετικά στο ερώτημα εάν θα κινούσαν τις διαδικασίες προκειμένου να ψηφίσουν στις βουλευτικές εκλογές. Η υπουργός Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στην παρουσίαση της έρευνας, εξέφρασε τη λύπη της που δεν ψηφίσθηκε το νομοσχέδιο για την ψήφο των ομογενών. Ο υπεύθυνος του ΠΑΣΟΚ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, κ. Ανδρέας Λοβέρδος, χαρακτήρισε θετικό τον σχετικό διάλογο και προανήγγειλε σχετική νομοθετική πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ, εφόσον το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κερδίσει τις εκλογές.

ΜΕΤΑΞΥ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΚΑΙ ΤΑΛΑΤ

Αρχισε ο δεύτερος γύρος συνομιλιών

Με το κεφάλαιο της διακυβέρνησης και της κατανομής των εξουσιών άρχισε χθες στη Λευκωσία ο δεύτερος γύρος των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό μεταξύ του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ. Οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων κατέθεσαν τις εισηγήσεις τους για γεφύρωση των διαφορών για την εκλογή προέδρου και αντιπροέδρου της Ομόσπονδης Κύπρου και συμφώνησαν να συζητήσουν τις προτάσεις στη συνάντηση που θα έχουν την ερχόμενη Πέμπτη. Ο πρόεδρος Χριστόφιας, σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ανέφερε ότι ο δεύτερος γύρος των συνομιλιών άρχισε σε καλό πνεύμα. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του αεροδρομίου της Λευκωσίας, όπου πραγματοποιούνται οι διαπραγματεύσεις, φιλοξενήθηκε χθες έκθεση έργων Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων καλλιτεχνών.

ΣΤΟ ΙΣΤΑΜΕ – ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Εκδήλωση για Γιάννο Κρανιδιώτη

Δέκα χρόνια συμπληρώνονται την προσεχή Δευτέρα από τον θάνατο του Γιάννου Κρανιδιώτη στο τραγικό αεροπορικό δυστύχημα της 14ης Σεπτεμβρίου 1999. Με αφορμή τη θλιβερή επέτειο, το ΙΣΤΑΜΕ – ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ διοργανώνει εκδήλωση την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου, στις 7 μ.μ., στο αμφιθέατρο «Γιάννος Κρανιδιώτης» του υπουργείου Εξωτερικών. Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Σημίτης, οι καθηγητές κ. Χρήστος Ροζάκης, Χάρης Παμπούκης και Στέλιος Πετράκης και ο επίτιμος πρόεδρος ΕΔΕΚ, Βάσος Λυσσαρίδης. Σε ανακοίνωσή της με αφορμή την τραγική επέτειο, η Ενωση Διπλωματικών Υπαλλήλων εκφράζει την αμείωτη θλίψη της «για την τεράστια απώλεια στον χώρο της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής».

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επέκταση ελεγχόμενης στάθμευσης

Την περαιτέρω επέκταση της ελεγχόμενης στάθμευσης στην Αθήνα, σε περιοχές όπως το Κουκάκι, του Μακρυγιάννη, ο Νέος Κόσμος, το Μετς, το Παγκράτι και η Κυψέλη, ζητά το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας. Ο τεχνικός σύμβουλος του κράτους κρίνει θετική την επέκταση του μέτρου σε περιοχές του Δήμου Αθηναίων όπως το Θησείο, σημειώνει, ωστόσο, ότι θα έπρεπε να συνοδεύεται από μελέτη αξιολόγησης ώστε να εξαχθούν συμπεράσματα για την αποτελεσματικότητά του.

Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΗΡΕ «ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ» ΑΠΟ ΤΟ ΣτΕ

Ο Ναπολέων με προϊόντα χάρτου

Το Συμβούλιο της Επικρατείας επέτρεψε σε χαρτοβιομηχανία να χρησιμοποιεί ως σήμα της εταιρείας τη φωτογραφία του Ναπολέοντος. Στο σκεπτικό της απόφασης επισημαίνεται ότι ένα ιστορικό πρόσωπο, όπως είναι ο Ναπολέων, δεν μπορεί να θεωρηθεί σύμβολο κράτους σύμφωνα με το ν. 2239/1994 περί σημάτων, που απαγορεύει τη χρησιμοποίηση συμβόλων κρατικής κυριαρχίας ή εθνικής ταυτότητας. Το σήμα περιελάμβανε πρόσωπο με τη στολή του μεγάλου στρατηγού, να κρατά στο ένα χέρι ρολό χαρτί υγείας και άλλα προϊόντα χάρτου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή