Φυσικό… σπα στα λουτρά Θερμοπυλών

Φυσικό… σπα στα λουτρά Θερμοπυλών

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μόνος ή μόνη σε έναν από τους 18 ατομικούς ρωμαϊκού τύπου λουτήρες έναντι 3,80 ευρώ, ή μαζί με άλλα τέσσερα έως πέντε άτομα στην εσωτερική 5×5 μ. δεξαμενή έναντι 3,30 ευρώ ή… δωρεάν στον παρακείμενο καταρράκτη αλλά με μεγάλη προσοχή, αφού γλιστρά επικίνδυνα. Πολλές επιλογές έχει ο επισκέπτης των ιαματικών λουτρών Θερμοπυλών, όπου το νερό αναβλύζει σε θερμοκρασία 42°C και περιέχει πλήθος ιχνοστοιχείων και μετάλλων. Χλώριο, νάτριο, ασβέστιο, κάλιο, βόριο, βρώμιο, χάσιο, καθιστούν τα ιαματικά νερά Θερμοπυλών κατάλληλα για ρευματοπάθειες, αρθρίτιδες και παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος, γυναικολογικές παθήσεις όπως σαλπιγγίτιδες και παθήσεις των περιφερικών νεύρων. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το νερό διατηρείται δροσερό, επειδή μέρος του αποθηκεύεται κατά τη διάρκεια της νύχτας και αναμειγνύεται με το θερμό.

«Οι εγκαταστάσεις κατασκευάστηκαν στη δεκαετία του ’60», λέει στην «Κ» ο προϊστάμενος οικονομικής διαχείρισης των ιαματικών λουτρών Θερμοπυλών, κ. Αργύρης Τσούτσος. «Λειτουργούν από τον Ιούνιο έως τα μέσα Οκτωβρίου, από τις 6 το πρωί έως τη 13.30 μ.μ. Φέτος ανοίξαμε στα τέλη Ιουλίου και μέχρι προχθές, είχαμε 467 επισκέπτες, αν και τα οφέλη των ιαματικών λουτρών της περιοχής απολαμβάνουν πάρα πολλοί άλλοι επισκέπτες που δεν καταμετρώνται και βουτούν στον κοντινό καταρράκτη, όπου η πρόσβαση είναι ελεύθερη. Ακόμη και τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο μπορεί να δει κανείς λουόμενους εκεί», προσθέτει.

Τα λουτρά Θερμοπυλών βρίσκονται στο 200ό χλμ. της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης και απέχουν 15 χλμ. από τη Λαμία (τηλ. Υδροθεραπευτηρίου 2231093301, ξενοδοχείου 2331093303-4, www.lamia.gr, www.thermalsprings.gr).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή