Αντιδιαβρωτικά ώς το τέλος Σεπτεμβρίου

Αντιδιαβρωτικά ώς το τέλος Σεπτεμβρίου

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέχρι τα τέλη του μήνα αναμένεται να ολοκληρωθούν τα αντιδιαβρωτικά έργα στις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής. Ενα μήνα αργότερα θα ολοκληρωθούν τα αντιπλημμυρικά έργα, που περιλαμβάνουν τον καθαρισμό των ρεμάτων της περιοχής. Οσον αφορά την αναγέννηση των καμένων δασών, τα μεγάλης ηλικίας δάση θα αφεθούν να αναγεννηθούν με φυσικό τρόπο, ενώ εκτάσεις που είχαν παλαιότερα δεντροφυτευθεί θα δεντροφυτευθούν εκ νέου. Συνολικά, η έκταση των καμένων στρεμμάτων υπολογίστηκε στα 183 χιλιάδες στρέμματα.

Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, κ. Γιώργος Σουφλιάς, επισκέφθηκε χθες τις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής. Οπως ανακοίνωσε, οι υπηρεσίες του υπουργείου υπολόγισαν με βάση τις αεροφωτογραφίες την έκταση των λεκανών απορροής που επλήγησαν.

– Στη λεκάνη Ραπεντόσα κάηκαν 22.800 στρ., ήτοι το 87,7%.

– Στον κάτω ρου της λεκάνης Μαραθώνα κάηκαν 51.350 στρ., ήτοι το 72,3%.

– Στον κάτω ρου της περιοχής Ραπεντόσα κάηκαν 9.400 στρ., ήτοι το 62,7%.

– Στην περιοχή Κάτω Σουλίου της λεκάνης Μαραθώνα κάηκαν 12.000 στρ., ήτοι το 30% της έκτασης.

– Στον άνω ρου της λεκάνης Μαραθώνα κάηκαν 19.450 στρ. ήτοι το 16,3%.

– Τέλος, στη λεκάνη της Ραφήνας κάηκαν 37.200 στρ., ήτοι το 26,5%.

Οσον αφορά την πορεία των εργασιών στα πυρόπληκτα, από τις αρχές Σεπτεμβρίου ομάδα 240 δασεργατών εκτελούν αντιδιαβρωτικά έργα (κορμοπλέγματα-κλαδοπλέγματα) στις λεκάνες απορροής Μαραθώνα και Ραπεντίσα. Τα έργα αυτά θα ολοκληρωθούν έως το τέλος του μήνα. Επίσης από τις αρχές του μήνα ξεκίνησαν αντιπλημμυρικά έργα, χωρισμένα σε επτά εργολαβίες, σχετικά με τον καθαρισμό ρεμάτων και την προστασία των πρανών σε Αγία Τριάδα, Οινόη, Σέσι, Σπαρτόρεμα, Αγιο Στέφανο, Νέα Μάκρη και Ραφήνα.

Οσον αφορά την αποκατάσταση της βλάστησης, τέλος, το ΥΠΕΧΩΔΕ ανακοίνωσε ότι για τα μεν καμένα δάση μέσης και μεγάλης ηλικίας, καθώς και τις περιοχές όπου διασώθηκαν πυρήνες δάσους, θα επιλεγεί η φυσική αναγέννηση, ενώ οι περιοχές όπου είχαν γίνει παρεμβάσεις θα αναδασωθούν εκ νέου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή