Ειδικό πρόγραμμα καθυστερεί το Αλτσχάιμερ

Ειδικό πρόγραμμα καθυστερεί το Αλτσχάιμερ

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Συνεχής νοητική και σωματική άσκηση, καθημερινή δραστηριότητα, μεσογειακή διατροφή, συχνός έλεγχος παθήσεων (σάκχαρο, υπέρταση κ.ά.), αλλά και χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών για ασκήσεις ενδυνάμωσης της λειτουργίας του εγκεφάλου, αποτελούν μερικά από τα μέτρα πρόληψης για την καθυστέρηση των καταστροφικών συμπτωμάτων της νόσου Αλτσχάιμερ.

Ενα ειδικό πρόγραμμα ηλεκτρονικών υπολογιστών με εικόνες, αριθμούς και χρώματα αποτελεί την πιο σύγχρονη μέθοδο για το αρχικό στάδιο της νόσου, που προσβάλλει τους ανθρώπους σε ποσοστό πάνω από 1% στην ηλικία των 60-65 ετών, αριθμός που διπλασιάζεται κάθε πέντε έξι χρόνια για να φθάσει πάνω από 30% στις ηλικίες 85 – 90 ετών.

Το ηλεκτρονικό πρόγραμμα που εφαρμόζεται εδώ και μια πενταετία στα Κέντρα Ανοιας βοηθά στην ενδυνάμωση της προσοχής, στην ανάκληση αναμνήσεων, στον προσανατολισμό και στην ενδυνάμωση της χρωματικής αντίληψης, διευκρίνισε η αναπληρώτρια καθηγήτρια Νευρολογίας στο ΑΠΘ, κ. Βασιλική Κώστα, σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή ενημερωτική εκδήλωση για τη νόσο Αλτσχάιμερ, που θα πραγματοποιηθεί αύριο στη Θεσσαλονίκη. Ειδικοί και φροντιστές δίνουν βάρος στη συναισθηματική διάσταση και στην επικοινωνία με την αφή. «Ενα χάδι είναι αρκετό για να κάνει τον ασθενή να αισθάνεται ότι ζει», ανέφερε η κ. Κώστα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή