Σε πίστα καρτ θα μεταμορφωθεί το κέντρο της Πάτρας

Σε πίστα καρτ θα μεταμορφωθεί το κέντρο της Πάτρας

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΤΡΑ. Μόντε Κάρλο θα θυμίζει η Πάτρα το Σαββατοκύριακο, αφού στους κεντρικούς δρόμους της πόλης θα πραγματοποιηθεί το 1ο Διεθνές Σιρκουί για Καρτ. Ετσι, το ιστορικό κέντρο της Πάτρας θα μεταμορφωθεί κυριολεκτικά σε πίστα, όπου θα συναγωνιστούν περισσότεροι από 100 οδηγοί καρτ απ’ όλη την Ελλάδα, ενώ υπάρχουν συμμετοχές και από χώρες του εξωτερικού.

Το διεθνές σιρκουί θα διεξαχθεί σύμφωνα με ευρωπαϊκά πρότυπα και η διαδρομή, που φθάνει τα 840 μ., θα διασχίσει τους κεντρικότερους δρόμους (Κορίνθου, Μαιζώνος, Αγίου Νικολάου, περιμετρική πλατείας Γεωργίου), ώστε να εξασφαλιστούν οι συνθήκες για προσπεράσεις, στροφές και ευθείες, και να μεγιστοποιηθεί η θεαματικότητα του σιρκουί.

Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει δοθεί στις συνθήκες ασφαλείας με τη λήψη μέτρων. Επίσης, πάνω από 80 άτομα του Αυτοκινητιστικού Ομίλου Πατρών (ΑΟΠ) με εμπειρία στη φιλοξενία σημαντικών γεγονότων στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, καθώς και στελέχη της ΕΛΠΑ με την τεχνογνωσία που διαθέτουν στη διοργάνωση αγώνων ταχύτητας, θα βρίσκονται επί ποδός το διήμερο των αγώνων.

Στις 3 μ.μ., το Σάββατο, θα ξεκινήσουν τα δοκιμαστικά και οι χρονομετρήσεις, ώστε να γίνει η κατάταξη των συμμετεχόντων ανά κατηγορία, ενώ την Κυριακή ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 8 π.μ. και θα ολοκληρωθεί στις 2 μ.μ. Εκτός από το αγωνιστικό σκέλος οι διοργανωτές του 1ου Διεθνούς Σιρκουί για Καρτ θέλουν να μεταφέρουν το μήνυμα της ασφαλούς οδήγησης, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι όσοι ασχολούνται από μικρή ηλικία με τους αγώνες καρτ είναι εξαιρετικά προσεκτικοί στην καθημερινή οδήγηση, αφού εξοικειώνονται έγκαιρα με τη λήψη των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας.

Το 1ο Διεθνές Σιρκουί Καρτ Πάτρας διοργανώνεται από τον ΑΟΠ υπό τη θεσμική επίβλεψη και πιστοποίηση της ΕΛΠΑ, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αχαΐας και του Δήμου Πατρέων, ενώ η διοργάνωση αποτελεί ουσιαστικά την εκκίνηση για ένα νέο, σε πανελλαδικό επίπεδο, θεσμό, στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Στο μεταξύ, οι φορείς της Πάτρας αισιοδοξούν πως οι αγώνες μπορούν να ενισχύσουν την τουριστική προβολή της πόλης, ενώ, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι κρατήσεις σε ξενοδοχεία εκτινάχθηκαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή