Διαμαρτυρία γονέων, μαθητών για στέγαση

Διαμαρτυρία γονέων, μαθητών για στέγαση

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Δύο εβδομάδες από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και το σίριαλ των προβλημάτων της σχολικής στέγης επανέρχεται στην Θεσσαλονίκη -τη σκυτάλη πήραν χθες γονείς και μαθητές του Ασβεστοχωρίου- χωρίς να υπάρχουν ουσιαστικές λύσεις για την Πολίχνη, την Ευκαρπία και άλλες περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Τα ποσοστά της διπλοβάρδιας, σε σύγκριση με την προηγούμενη πενταετία, έχουν μειωθεί σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της Νομαρχίας, ωστόσο, λόγω της μεγάλης οικιστικής ανάπτυξης που εμφανίζουν ορισμένες περιοχές, το πρόβλημα της σχολικής στέγης παρουσιάζεται έντονο. Σε αυτές τις περιοχές συμπεριλαμβάνεται και το Ασβεστοχώρι, όπου χθες 400 γονείς και μαθητές των δύο δημοτικών σχολείων της περιοχής απέκλεισαν συμβολικά για μισή ώρα τον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» και στη συνέχεια κατέλαβαν συμβολικά το δημαρχείο Χορτιάτη. «Είναι τέτοια η κατάσταση στην περιοχή μας που δεν ξέρουμε αν είναι καλύτερο να κάνουν τα παιδιά μας μάθημα σε νοικιασμένες αίθουσες ή να μην υπάρχουν καθόλου αίθουσες προς ενοικίαση», ανέφερε εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου και του 2ου Σχολείου Χορτιάτη.

Οι μαθητές του Ασβεστοχωρίου εδώ και 10 χρόνια κάνουν μαθήματα σε νοικιασμένα καταστήματα με βαμμένα τζάμια δίπλα στο δρόμο και η προοδευτική αύξηση των μαθητών όλα αυτά τα χρόνια αντιμετωπίστηκε με δύο αίθουσες προκάτ που τοποθετήθηκαν στο διπλανό πάρκο, καθώς οι εργασίες κατασκευής σχολείου στο Ασβεστοχώρι, λόγω έλλειψης χρημάτων, έχουν διακοπεί από πέρυσι.

Τα προβλήματα της σχολικής στέγης βγάζουν στο δρόμο και τους καθηγητές. Εκπρόσωποι των ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης έχουν προαναγγείλει δυναμικές κινητοποιήσεις. Αύριο, εκπρόσωποι της Γ΄ ΕΛΜΕ σχεδιάζουν παρέμβαση διαμαρτυρίας στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, προσφέροντας ως δώρο μία μακέτα σχολικής αίθουσας-κοντέινερ, σαν αυτές που τοποθετήθηκαν πρόσφατα στο 2ο Λύκειο Πολίχνης για να στεγαστούν μαθητές της Α΄ Λυκείου από την περιοχή της Ευκαρπίας η οποία δεν διαθέτει ακόμη Λύκειο.

Ανάλογες παρεμβάσεις θα γίνουν στα δημοτικά συμβούλια των Δήμων Συκεών και Πολίχνης όπου η διπλοβάρδια αγγίζει το 40%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή