Χωρίς το απαιτούμενο προσωπικό

Χωρίς το απαιτούμενο προσωπικό

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς τον απαραίτητο αριθμό των καθαριστριών συνεχίζουν να λειτουργούν τα σχολεία έστω κι αν το υπουργείο Παιδείας έχει δώσει εντολή για προσλήψεις καθαριστριών, και παρότι η τήρηση των κανόνων υγιεινής είναι το ήμισυ του παντός για τη μη εξάπλωση της νέας γρίπης. «Δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε όσα προβλέπουν οι οδηγίες», ανέφερε χθες στην «Κ» η πρόεδρος του συλλόγου καθαριστριών κ. Στέλλα Γερασιμάτου, εστιάζοντας στις ελλείψεις σε προσωπικό.

Γραφειοκρατία

Για τα περίπου 15.000 σχολεία της χώρας υπάρχουν περίπου 7.500 καθαρίστριες αορίστου χρόνου, ενώ αντίστοιχος αριθμός προσλαμβάνεται ετησίως με σύμβαση έργου. Την αρμοδιότητα των προσλήψεων έχουν τα ίδια τα σχολεία και οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ομως, η διαδικασία κινείται αργά.

Οπως ανέφερε χθες στην «Κ» η γενική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας κ. Νίκη Γκοτσοπούλου, από τις αρχές Σεπτεμβρίου εστάλη προς τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εγκύκλιος βάση της οποίας μπορούν να κάνουν όσες προσλήψεις καθαριστριών κρίνονται απαραίτητες, εφόσον ληφθούν υπόψη οι οδηγίες του υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση της γρίπης. Ομως, η περίοδος υποβολής των αιτημάτων προς την κεντρική υπηρεσία του ΥΠΕΠΘ ολοκληρώνεται στις 20 Οκτωβρίου. Κατόπιν το ΥΠΕΠΘ θα υποβάλει προς το υπουργείο Οικονομικών το σχετικό αίτημα για τις πιστώσεις και τα χρήματα θα δοθούν στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων και μέσω αυτού στις σχολικές επιτροπές κάθε σχολείου. Βέβαια, όπως εύλογα προκύπτει, η διαδικασία είναι αρκετά γραφειοκρατική και αργή σε μία περίοδο που απαιτείται ταχύτητα. Από την άλλη βέβαια, έως τώρα η κατάσταση στα σχολεία δείχνει να ελέγχεται και όλοι τονίζουν ότι απαιτείται ψυχραιμία για να μην υπάρξει πανικός στα σχολεία από τα πρώτα κρούσματα γρίπης σε μαθητές. «Δεν θα πρέπει επ’ ουδενί να πανικοβληθούμε διότι η χώρα μας αυτή τη στιγμή και προετοιμασμένη είναι αλλά και τα όποια περιστατικά υπολείπονται κατά πολύ των υπολοίπων χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ο καλύτερος σύμμαχος για την αντιμετώπιση της νέας ασθένειας είναι η γνώση και όχι ο φόβος ή ο πανικός», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας κ. Αρης Σπηλιωτόπουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή