Ανακρίνονται 4 για συμμετοχή σε τρομοκρατία

Ανακρίνονται 4 για συμμετοχή σε τρομοκρατία

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την άκρη του νήματος στο κουβάρι της τρομοκρατίας ενδέχεται να κρατούν από χθες οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Λίγες ώρες μετά την έκρηξη βόμβας στο διαμέρισμα των κ.κ. Λούκας Κατσέλη και Γεράσιμου Αρσένη πραγματοποιήθηκαν έφοδοι σε σπίτια και προσαγωγές υπόπτων για τρομοκρατική δράση.

Αργά χθες το βράδυ, κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποίησε έφοδο σε σπίτι – στέκι στην οδό 25ης Μαρτίου στο Χαλάνδρι, όπου εντοπίστηκαν, κατά τους αστυνομικούς, ευρήματα που παραπέμπουν σε τρομοκρατική δράση, ενώ προσήχθησαν τέσσερα άτομα νεαρής ηλικίας, τα οποία και ανακρίνονταν. Οι πρώτες εκτιμήσεις ανέφεραν ότι οι αστυνομικοί βρίσκονται στα ίχνη της οργάνωσης «Συνωμοσία πυρήνων της φωτιάς Αθήνας – Θεσσαλονίκης». Πηγές της Αντιτρομοκρατικής, ωστόσο, δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο οι έρευνες να καταλήξουν στην αποκάλυψη της ταυτότητας και τη σύλληψη των μελών της οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών».

Οι χθεσινοβραδινές εξελίξεις επιβεβαιώνουν πληροφορίες της «Κ» σύμφωνα με τις οποίες οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής είχαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα συλλέξει στοιχεία για επικείμενη επίθεση εναντίον στόχου, συνδεδεμένου με τις εκλογές, καθώς και ότι άτομα που θεωρούνταν ύποπτα για συμμετοχή σε τρομοκρατικές ενέργειες είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση. Μεταξύ αυτών, 35χρονος ο οποίος παρέλαβε σε ραντεβού δέμα, πιθανότατα εκρηκτικό μηχανισμό, το οποίο μετέφερε στη γιάφκα του Χαλανδρίου. Ο 35χρονος πέρασε χθες το μεσημέρι το κατώφλι της ΓΑΔΑ και ανακρίθηκε στον 12ο όροφο του αστυνομικού μεγάρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες το πρωί, πριν από την έκρηξη του μηχανισμού στο διαμέρισμα της οδού Τσακάλωφ 28, οι επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής σχεδίαζαν να θέσουν σε διακριτική επιτήρηση σπίτια και στέκια υπόπτων ώστε να προλάβουν τυχόν νέο τρομοκρατικό χτύπημα. Για τον ίδιο λόγο, σε αυξημένη επιφυλακή είχαν τεθεί και οι αστυνομικοί της Κρατικής και Δημόσιας Ασφάλειας.

Ο χαμηλής ισχύος μηχανισμός εξερράγη στις 11.45 π.μ. προκαλώντας περιορισμένης έκτασης υλικές ζημιές στον 4ο όροφο της πολυκατοικίας. Εκτιμάται ότι αποτελούνταν από 600 – 700 γραμμάρια εκρηκτικής ύλης, πιθανόν μπαρούτι, μέσα σε κατσαρόλα και τοποθετημένος σε σάκο στην είσοδο του διαμερίσματος. Ο μηχανισμός πυροδοτήθηκε με ρολόι, ενώ της έκρηξης προηγήθηκαν προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στον τηλεοπτικό σταθμό «Alter» και την «Ελευθεροτυπία». Παρότι δεν υπήρξε επίσημη ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ., στο σπίτι στο Χαλάνδρι αστυνομικοί φέρεται να εντόπισαν υλικά που παραπέμπουν σε αυτού του είδους τον εκρηκτικό μηχανισμό.

Της έκρηξης ακολούθησαν έρευνες σε σπίτια υπόπτων, κάποιοι από τους οποίους είχαν ελεγχθεί από την Αντιτρομοκρατική και μετά την ένοπλη επίθεση στη διμοιρία των ΜΑΤ στο υπουργείο Πολιτισμού, τον περασμένο Ιανουάριο. Ενέργεια που είχε με προκήρυξή του αναλάβει ο «Επαναστατικός Αγώνας». Μεταξύ των τεσσάρων προσαχθέντων, πλην του 35χρονου, είναι ένα ζευγάρι νεαρών, που εντοπίστηκαν στο σπίτι στο Χαλάνδρι. Ο τέταρτος εκτιμάται ότι προσήχθη από σπίτι ή στέκι που είχε ελεγχθεί νωρίτερα από τους αστυνομικούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή