Τον έστειλαν φυλακή λόγω συνωνυμίας…

Τον έστειλαν φυλακή λόγω συνωνυμίας…

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Ηρθε από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα ρακένδυτος και απένταρος, αναζητώντας δουλειά ως τσοπάνος. Βρέθηκε όμως στις φυλακές, κατηγορούμενος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Εμεινε φυλακισμένος επί δέκα μήνες, για να αφεθεί τελικά χθες ελεύθερος, όταν το δικαστήριο διαπίστωσε τη συνωνυμία του με καταζητούμενο ομοεθνή του για μία από τις μεγαλύτερες υποθέσεις λαθρεμπορίας τσιγάρων.

Την απίστευτη περιπέτεια του Γκιόργκι Γιάνκοφ ξετύλιξε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης ενώπιον του οποίου ο 58χρονος επαίτης επρόκειτο να δικαστεί για πλαστογραφία κατ’ εξακολούθησιν και κατ’ επάγγελμα και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (παλιά εκκρεμούσα υπόθεση) ως μέλος κυκλώματος λαθρεμπορίας τσιγάρων και να απολογηθεί για πλαστά τιμολόγια και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος 150 εκατ. δρχ.

Η άδικη ταλαιπωρία του 58χρονου ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο στη Θεσσαλονίκη, όπου είχε φθάσει με άλλους συμπατριώτες του αναζητώντας εργασία. Επί τρεις ημέρες περιφερόταν στους δρόμους ψάχνοντας φαγητό ακόμη και σε κάδους απορριμμάτων. Απένταρος καθώς ήταν, στήθηκε στην ουρά ενός συσσιτίου απόρων στην εκκλησία των Αγίων Πάντων. Κατά την αναμονή του, διαπληκτίστηκε με δύο ομοεθνείς του. Χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας για να αποτραπούν τα χειρότερα. Οι Βούλγαροι προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα όπου διαπιστώθηκε ότι έφερε ίδιο όνομα με τον καταζητούμενο που εις βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης.

Ελληνικά ο Γκιόργκι Γιάνκοφ δεν γνώριζε και στη γλώσσα του μάταια προσπαθούσε να πείσει τις αρχές για την αθωότητά του. Πέρασε το κατώφλι της φυλακής στις 22 Νοεμβρίου και εξήλθε την περασμένη Δευτέρα για να δικαστεί με βαριές κατηγορίες. Πριν από την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, το δικαστήριο εξέτασε διεξοδικά τον ισχυρισμό του συνηγόρου πως επρόκειτο για λάθος πρόσωπο. Το δικαστήριο μελέτησε τα στοιχεία και αποφάνθηκε ότι ο κατηγορούμενος δεν έχει καμία σχέση με τον διωκόμενο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή