Εξιχνιάστηκαν τέσσερις στυγερές δολοφονίες

Εξιχνιάστηκαν τέσσερις στυγερές δολοφονίες

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα από τα πλέον στυγερά εγκλήματα εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου. Πρόκειται για την υπόθεση της απαγωγής και δολοφονίας του επιχειρηματία Γιάννη Κυπριωτάκη στις 18 Μαΐου, ο οποίος μία μέρα μετά βρέθηκε απανθρακωμένος στο αυτοκίνητό του, αφού οι απαγωγείς είχαν πάρει λύτρα ύψους 155.000 ευρώ. Σύμφωνα με την αστυνομία, δράστες είναι ένας 33χρονος ελαιοχρωματιστής κοντοχωριανός του θύματος και δύο Σύροι, ηλικίας 25 και 26 ετών, οι οποίοι εργάζονταν στη δουλειά του πρώτου.

Δύο μήνες μετά το στυγερό έγκλημα η αστυνομία είχε φτάσει στα ίχνη των δραστών, όμως τηρούσε στάση αναμονής προκειμένου η σύλληψη να γίνει ταυτόχρονα. Ετσι, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης συνελήφθη στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου ο 26χρονος, ο οποίος επέστρεφε από τη Συρία και λίγο αργότερα την ίδια τύχη είχαν και οι άλλοι δύο. Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν και οι δύο τηλεφωνικές συσκευές που χρησιμοποιήθηκαν κατά τις διαπραγματεύσεις με τη σύζυγο του θύματος για την καταβολή των λύτρων και προσημειωμένα χαρτονομίσματα από τα λύτρα. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 33χρονος Ελληνας και ο 25χρονος Σύρος ομολόγησαν την πράξη τους, σε αντίθεση με τον έτερο Σύρο ο όποιος αρνείται οποιαδήποτε συμμετοχή στο έγκλημα.

Οι φερόμενοι ως δράστες οδηγήθηκαν χθες το απόγευμα στον εισαγγελέα Ηρακλείου, ο οποίος τους απήγγειλε τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης απαγωγής και ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως.

Οι κατηγορούμενοι ζήτησαν προθεσμία και θα απολογηθούν στην ανακρίτρια Ηρακλείου την ερχόμενη Δευτέρα. Στον ανακριτή της Βέροιας οδηγείται σήμερα προκειμένου να απολογηθεί 43χρονος που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη και εμπλέκεται σε τρεις δολοφονίες ομογενών στους νομούς Ξάνθης, Θεσσαλονίκης και Ημαθίας.

Τις τρεις δολοφονίες αποκάλυψε στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης πριν από τέσσερα χρόνια ομογενής που γνώρισε τη δράση των κυκλωμάτων λαθρεμπορίας τσιγάρων και γούνας στα οποία συμμετείχαν δράστες και θύματα στα τέλη της δεκαετίας του ’90.

Πέντε μέλη

Η κατάθεση και τα στοιχεία που προέκυψαν από τις έρευνες της Αστυνομίας συνέδεσαν πέντε μέλη μιας συμμορίας ομογενών από την πρώην Σοβιετική Ενωση με τρεις δολοφονίες επίσης ομογενών που είχαν γίνει μεταξύ 1996 και 1998 στη Γενισέα Ξάνθης, στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης και στη Μαρίνα Ημαθίας.

Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι οι τρεις δολοφονίες ήταν ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ των μελών της συμμορίας για τις οικονομικές διαφορές που είχαν προκύψει από το λαθρεμπόριο.

Η ίδια συμμορία είχε απασχολήσει και τις αστυνομικές αρχές της Αττικής όταν ένα από τα μέλη της δολοφονήθηκε σε ανταλλαγή πυρών το 1998 στο Μενίδι.

Ο 43χρονος ομογενής από το Καζακστάν, που είχε διαφύγει για χρόνια στην Κύπρο, συνελήφθη για διάρρηξη σε αυτοκίνητο στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης (με ένα ακόμη άτομο). Οταν οι αστυνομικοί τον οδήγησαν στο τμήμα διαπίστωσαν ότι εκκρεμούσαν εις βάρος του εντάλματα σύλληψης των δικαστικών αρχών της Βέροιας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή